В началото на седмицата ФАКТИ поде темата за бъдещото пречистване

...
В началото на седмицата ФАКТИ поде темата за бъдещото пречистване
Коментари Харесай

Континвест за ФАКТИ: Софийската вода ще се пречиства с проверен продукт

В началото на седмицата ФАКТИ поде тематиката за бъдещото филтриране на питейната вода на София. На 26.11.2018 година " Софийска вода " открива процедура с предмет " Доставка на коагулант алуминиев хлорид хидроксид сулфат с характерности в сходство със стандарт БДС EN 17034 Химикали, употребявани за филтриране на вода, предопределена за консумация от индивида ". Оферти подават компаниите " Солво " и " Континвест ". С нас се свърза Христо Добрев, притежател на " Солво ", която до този миг се е грижила за процеса на филтриране. Той изложи своята версия за извършената поръчка от " Софийска вода ".

Впоследствие ФАКТИ получи отговор от Цветан Цветков, изпълнителен шеф на компанията, спечелила поръчката (която все още се апелира в КЗК) - " Континвест " ООД. Ето и позицията на компанията:

" Във връзка с оповестените изказвания на инж. Христо Добрев по отношение на утежняването на качеството на водата на гр. София, заради промяната на потребления коагулант при очистката на питейната вода в пречиствателни станции Бистрица, Панчарево и Пасарел, изрично заявяваме, че изнесената информация не дава отговор на истината и има за цел само да сътвори напрежение в жителите на София и евентуално да повлияе на решението на Комисията за отбрана на потребителите, където въпросната процедура е отнесена за решение след подадена тъжба точно от компанията на господин Христо Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР