В началото на протестите управляващите не са очаквали този взрив

...
В началото на протестите управляващите не са очаквали този взрив
Коментари Харесай

Силата на протестите била, че нямат политическа партия и лидер зад тях

В началото на митингите ръководещите не са очаквали този гърмеж на улицата и е трябвало да намерят най-правилната реакция, което е довело до поредност от неточности.

Това съобщи психологът проф. Антоанета Христова пред Bulgaria ON AIR по отношение на развиването на антиправителствените митинги.

" Процесът върви мъчно и виждаме, че хората на улицата са като на интервали. Имаме отливи и събиране, от ръководството на процеса зависи придвижването на хората на открито " , добави тя.

Политологът проф. Антоний Тодоров пък е на мнение, че митингът е хетерогенен и има лична логичност. Няма някой, който е кадърен да го командва и управлява, счита той.
 18-и ден на антиправителствени митинги Обновена
18-и ден на антиправителствени митинги

Мястото на демонстрацията още веднъж е региона сред президентството и Министерски съвет

" Голяма част от протестиращите жители отиват там в персонално качество и не чакат да има водач, който да последват. Опитите да се наложи някой се сблъскват със опозиция ", добави политологът.

Според него силата на митинга е точно в това, че няма политическа партия и водач зад него.

" Огромен проблем е, че няма водач, който да поеме пътя за показване на политическа опция на това ръководство ", счита проф. Христова.

По думите ѝ митингите имат два вероятни изхода. " Единият - да има ефикасен разговор сред тези, които нямат водач, а желаят смяна и тези, които са на власт. Вторият - подаване на оставка и прекосяване към служебно държавно управление, което да бъде несъмнено от Румен Радев. Ако такова нещо се случи, то тогава има няколко големи казуса и те се редуцират в едно - неналичието на доверие ", уточни тя.
 Гражданското неодобрение върви към непредвидима многообразност
Гражданското неодобрение върви към непредвидима многообразност

Ескалацията на митингите неизбежна, предизвести Румен Ралчев

Тодоров добави, че нито ще има прелом, нито дълго служебно държавно управление, в което президентът ще вземе цялата власт.

" Протестът е хетерогенен и това го прави мощен. Той желае смяна. Много хора си показват по друг метод бъдещето. Това, което ще се случи, ще се случи на избори. Искат ново ръководство. То ще се случи с избори, било то предварителни или постоянни " , безапелационен бе той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР