В началото на днешното редовно заседание на Министерския съвет премиерът

...
В началото на днешното редовно заседание на Министерския съвет премиерът
Коментари Харесай

Правителството предлага да се забрани разкриването на нови болници

В началото на днешното постоянно съвещание на Министерския съвет министър председателят в оставка Николай Денков съобщи, че в осъществяване на управническата стратегия на държавното управление ще предложат значими промени в Закона за лечебните заведения.

Промените вкарват възбрана за откриване на нови лечебни заведения до одобряване на новата здравна карта на страната, посочи Денков, представен от Дарик.

" Националната здравна карта демонстрира действителните потребности на хората в другите райони - къде има потребност да се разкрият нови болнични кревати, къде има потребност от повече експерти и надлежно къде е належащо здравната каса да покрие тези потребности. Последната здравна карта е правена преди 6 години. При сегашната обстановка, в която няма ограничаване за откриване на нови лечебни заведения, в някои райони и области се оказваме с излишно доста болнични кревати на фона на изчезнал личен състав, а в други области хората нямат достъп до камествени здравни грижи. Затова в този мандат Министерството на здравеопазването стартира актуализация на националната здравна карта на България. Следващото държавното управление може и би трябвало да приключи този развой за към 2 месеца ", уточни министър-председателят в оставка. 

Законопроектът, който държавно управление ще утвърди през днешния ден, ще бъде показан за гласоподаване в Народното събрание. Той съобщи, че в оставащите дни ще активизират всички старания на държавното управление, с цел да придвижат най-важните решения в интерес на хората и на бизнеса.

" Здравеопазването е една от основните области, които не би трябвало да паднат жертва на политическата неустойчивост ”, сподели още акад. Николай Денков.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР