В началото на 2021 г. разпространението на ваксините срещу COVID-19

...
В началото на 2021 г. разпространението на ваксините срещу COVID-19
Коментари Харесай

Труден въпрос и труден отговор за Европа - достатъчни ли са ...

В началото на 2021 година разпространяването на имунизациите против COVID-19 стартира да набира скорост, а доста от водачите в Западна Европа ги популяризираха като непосредствения път за излизане от пандемията.

Пресконференциите получиха съвсем празничен звук, когато президенти, министър-председатели и канцлери обявяваха оптимистичните си проекти за унищожаване на ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид, приветствайки степента на асимилиране на имунизациите в страната си и говорейки колоритно за връщане към нормалността, написа CNN.

Докато следващата Коронавирус зима обгръща Европа, доста от тези страни в този момент обръщат курса.

Ирландия вкара вечерен час за заведенията по-рано тази седмица, защото отбелязва огромен скок на случаите, макар че има един от най-хубавите равнища на имунизация в Европа. В Португалия, където 87% от общото население е ваксинирано, държавното управление обмисля нови ограничения, защото инфекциите се усилват.

Англия претърпя продължителна и упорита вълна от инфекции, макар че нейният министър-председател Борис Джонсън постоянно показваше гордостта си от преднината на страната в използването на имунизациите. В Нидерландия влязоха в действие нови ограничавания, които провокираха митинги, минали в принуждение.

Всичко това се случва, макар че един главен факт остава правилен - имунизациите работят и работят добре.

Някои може да се чудят по какъв начин и двете неща могат да бъдат правилни. Както Западна Европа откри, даже релативно високата степен на имунизация не е задоволителна, с цел да спре разпространяването на COVID-19. Предупредителните знаци от Германия и Австрия, където инфекциите се повишиха до небето през последните седмици, демонстрират заплахите от самодоволството. Австрия ще влезе в цялостен народен локдаун в понеделник, единствено дни откакто наложи блокиране единствено за неимунизираните жители, написа investor.bg.

" Ваксината продължава да обезпечава доста добра отбрана - имунитетът против тежки болести и гибел е доста добре поддържан ", споделя Чарлз Бингам, професор по имунология и съдиректор на Института по инфекции в Имперския лицей в Лондон, пред CNN. " Ние знаем, че делта разновидността е доста по-заразен. В същото време има промени в обществото и държанието и в доста страни някои от защитните ограничения не се съблюдават толкоз прецизно ", споделя той.

Казано по-просто, когато става въпрос за прекъсване на предаването на вируса, даже доста положителната имунизация не постоянно е задоволително добра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР