Русия и Беларус започнаха втория етап от учения за тактически

...
Русия и Беларус започнаха втория етап от учения за тактически
Коментари Харесай

Русия и Беларус започнаха втори етап от учения за тактически ядрени оръжия

Русия и Беларус започнаха втория стадий от учения за тактически нуклеарни оръжия, част от напъните на Москва да обезсърчи Запада да усили поддръжката си за Украйна.

Русия разгласи ученията предишния месец, след като френският президент Еманюел Макрон сподели, че няма да изключи разполагането на войски в Украйна при избрани условия, а Съединените щати и някои други съдружници от НАТО обявиха, че на Киев е позволено да употребява доставени от Запада оръжия по цели в гранични региони на Русия.

Първите учения се организираха предишния месец и бяха съсредоточени върху подготовката за нуклеарни задачи и по какъв начин да се въоръжат и разположат ракети.

В ученията, които започнаха във вторник, съветското министерство на защитата сподели, че съветските и беларуските войски ще преминат взаимно образование по нестратегически нуклеарни оръжия, употребявани в борба. В него се споделя, че учението има за цел да поддържа готовността на персоналния състав и оборудването за обезпечаване на „ суверенитета и териториалната целокупност “ на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР