Собственикът на една от най-големите селскостопански компании в Украйна предупреди

...
Собственикът на една от най-големите селскостопански компании в Украйна предупреди
Коментари Харесай

Шефът на украинската селскостопанска група предупреждава Киев за експортна вражда с ЕС

Собственикът на една от най-големите селскостопански компании в Украйна предизвести Киев да не удължава разногласието си с Европейски Съюз за износа на храни, заявявайки, че рискува да загуби поддръжката на блока във войната с Русия.

Андрий Веревски, основаният в Швейцария създател на Кернел, най-големият експортьор на слънчогледово масло в света, сподели, че враждата със страните-членки на Европейски Съюз в подобен сериозен миг е неразумна.

„ Мисля, че Украйна не би трябвало да се бори с Полша или други европейски страни за вносни мита и отбраната на европейския пазар “, сподели той пред Financial Times в първото си изявление лице в лице с медийна група.

„ Имаме задоволително [други експортни] пазари за Украйна: приказвам за Индия, Африка, Азия, Китай и така нататък и не мисля, че би трябвало да се борим и да ескалираме връзките сред Европа и Украйна поради предлагането на селскостопански артикули. “

Той добави: „ Ако част от Източна Европа желае да отбрани пазара си от украинското произвеждане, бих споделил, че го пуснете . ....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР