В наближаващия отоплителния сезон регионалните екониспектори ще извършват засилени мерки

...
В наближаващия отоплителния сезон регионалните екониспектори ще извършват засилени мерки
Коментари Харесай

Започват проверки и глоби за горене на гуми, стари масла и дрехи в печката

В наближаващия отоплителния сезон районните екониспектори ще правят засилени ограничения дали хората не горят в печките в домовете си остарели гуми, облекла, обувки, масла и дограми и при осъществени нарушавания ще се постанова санкции. това оповестиха от екоминистерството в сряда.

То предизвестява, че санкцията за маловажни случаи при определяне на нерегламентирано изгаряне от страна на жители е от 10 до 50 лева и се постанова с фиш по реда на Закона за административните нарушавания и санкции. Когато обаче казусът е сериозен, глобата може да стигне до 5 хиляди лева За юридически лица наказването потегля от 1400 лева и може да стигне до 4 хиляди лева Министерството на околната среда припомня също по този начин, че глоба от 10 000 до 50 000 лева се постанова на еднолични търговци или юридически лица, които изхвърлят рискови боклуци на неразрешени за това места и/или нерегламентирано изгарят рискови боклуци.

Целта на инспекциите е да се понижи изгарянето на излезли от приложимост гуми, отработени масла, боклуци от текстил, дървени дограми и други елементарно запалими материали в печката, което в последните зими се оказа измежду един от сериозните причинители на замърсяването на въздуха в градовете и селата.

Ековедомството показва, че общинските препоръки дефинират изискванията и реда за изхвърлянето, събирането, в това число разделното, превозването, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни боклуци. В контейнерите за събиране на битови боклуци или за разделно събиране на боклуци от опаковки е неразрешено изхвърлянето на строителни боклуци.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР