В момента се провежда заседание на Северноатлантическия съвет за консултации

...
В момента се провежда заседание на Северноатлантическия съвет за консултации
Коментари Харесай

Жандармерията е по границата заради опасността от мигранти от Турция

В момента се организира съвещание на Северноатлантическия съвет за съвещания с Турция във връзка събитията в Сирия. Нашата страна е в консултациите, следим обстановката. Това съобщи на изключително държавно съвещание заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.

"Ще подкрепим консултациите - съседи и другари сме с Турция. Хубаво е преди нападенията и военните дейности в Сирия да ни осведомят. Ще задействаме член 4 на НАТО за военната отбрана. Чакам всеки миг да ме свържат с турския президент Ердоган. Осъдихме военните дейности още в петък ", разяснява министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Стотици бежанци от Турция потеглиха към България

"Има данни за огромно скупчване на мигранти край Одрин. Още през днешния ден сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили защитата ", сподели още министър-председателят.

"Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха. Има действителна опасност - когато се бият с ракети е обикновено хората да бягат. При тежките ограничения против ковид, влизането и излизането от страната, то не може да позволим да навлязат хиляди мигранти ", съобщи Борисов във връзка новината, че стотици бежанци от Турция са тръгнали към България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР