В момента се обсъжда потребителската такса за посещението при личните

...
В момента се обсъжда потребителската такса за посещението при личните
Коментари Харесай

Удар под кръста! Джипитата искат скок на потребителската такса

В момента се разисква потребителската такса за визитата при персоналните лекари да е сред 5 и 8 лв.. Това заяви в изявление за Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова.

Тя изрази отвращение от обстоятелството, по какъв начин откакто всяка година в есенно-зимния сезон се приказва за това, че грипът идва – в никакъв случай не сме готови. „ В момента има смисъл да се сложи антигрипна ваксина, само че няма налични дози. За хората, които се опасяват от убождане и игли – има назална ваксина против грип. Тя е подобаваща и за деца, и за възрастни,  и има огромна успеваемост ”, акцентира тя.
-->
По думите на лекар Николова имунизационната стратегия против грип би трябвало да се разшири. „ Тя би трябвало да обхване наложително децата. Защото страната е тази, която би трябвало да се замисли, че е доста по-добре да профилактира, а не да лекува. Защото при всички случаи на страната ще ѝ излезе доста по-евтино. Ще се спести и болката, страданието, затрудненията и заболяването. Не е ли по-добре да профилактираш децата, а не да затваряш учебни заведения и детски градини? ”,  попита тя.

Общопрактикуващият доктор разяснява и тематиката за настояването на по-високата такса при персоналните лекари. „ Децата д 18 години, студентите, хората с хронични болести, които имат ТЕЛК – са освободени от такса. А това не е по никакъв начин дребна група. Сега кабинетите са цялостни с деца. Държавата, която е обществената страна, на която всички плащаме налози, когато прави обществени функционалности, би трябвало да ги прави за своя сметка, а не за сметка на лекарите в България ”, безапелационна е лекар Николова.

По думите ѝ се разисква повдигане на таксата сред 5 и 8 лв. за посещаване. „ Искаме или твърда цена, или връщането на 1 % от минималната работна заплата. Което е към 8 лв. ”, уточни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР