„В момента се чувствам много добре и съм много щастлива,

...
„В момента се чувствам много добре и съм много щастлива,
Коментари Харесай

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Как ще се пребори човек с тази маса, която е решила, че Слави Трифонов ще я спаси?

„ В момента се усещам доста добре и съм доста щастлива, тъй като – не знам дали си даваме сметка, че се намираме в една ничия полоса. Ние се намираме в антракт сред едното и другото. Този антракт допуска очакване, а упованието постоянно е нещо хубаво, без значение от това какво ще ни донесе – положително или неприятно. Във всички случаи упованието допуска смяна и по тази причина ние би трябвало да сме щастливи “.

Това сподели журналистът Копринка Червенкова пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

„ Това не е обичайният антракт на актуалния спектакъл. Това е антрактът на старите театрални форми, когато публиката е била развличана с гълтане на огън, с мятане на ножове. Тоест на нас ни предложиха едни хора, които правят едни безапелационни жестове и ни забавляват “, изясни тя, имайки поради дейностите на служебното държавно управление.

„ Бойко Рашков е хвърлячът на огън. Аз считам, че той сносно се оправя с хвърлянето. Гълтачът на саби аз мисля, че е този левент, който е министър на стопанската система (б.р. Кирил Петков) “, добави тя.

„ Какво направи Бойко Рашков – не знам дали преднамерено или инцидентно му се получи, само че във всеки случай ходът е доста добър. Той не разреши на Гешев да се дръпне от Борисов, да се отметне, да направи завоя и да стартира новото си съществуване, за което той мечтае. Той го набута до Борисов, залепи го за Борисов “, разяснява Червенкова. „ Той доста желае да се измъкне и сега е извънредно нервозен. Виждате по какъв начин Сийка ни чете едни безумни заявления “, добави тя.

„ Сегашната обстановка много наподобява на обстановката след 89-та година, на първите години – 90-та, 91-ва, когато пристигна новата вълна и тази нова вълна трябваше по някакъв метод да изтласка, да се пребори с предходните ръководещи. Тогава тя направи една огромна неточност – остави в ръцете на предходната власт едно много огромно поле и много лостове за ръководство. Затова предходната власт се взе много бързо в ръце “, счита Червенкова.

„ Хората в този момент – отново не знам дали преднамерено или по този начин им се получи, само че те изтласкаха Борисов, не му дадоха терен и го набутаха в едно доста малко късче от политическото поле. На това поле той вилнее и се вижда какъв брой е беззащитен. Много е необичайно, че той мъкне със себе си една такава фигура като Даниел Митов, който е празненство на несъстоятелността. Той е нищо това момче, отвред е нищо, а го направи и заместник-председател на партията си. Мъкне и един различен, който е с повече качества – Тома Биков. Дончев много внимава и аз мисля, че доста скоро би трябвало да чакаме, че ще се изтегли нанякъде, до момента в който тези момчета нямат противоположни ходове. Преди това те овършаха политическото поле, минаха през всички вероятни партии – кой ще ги вземе? Никой няма, те ще седят при Борисов и ще му целуват върха на обувката “, сподели Копринка Червенкова.

На въпроса каква е нейната догадка за вътрешен прелом в ГЕРБ, тя отговори: „ Мисля, че вътрешен прелом няма да се случи, само че ще се случи едно роене. Около Борисов остават единствено или безсмислени хора като Митов, или хора, които нямат други ходове, хора, които седят, а той ги влачи. И той действително ги влачи. Днес се беше изказвал в Кърджали – той приказва безумици, а тези седят до него и кимат удовлетворени. Ужасно е, само че това е ситуацията – ще го изчакаме. Теренът му е дребен и аз считам, че няма късмет да се върне “.

Копринка Червенкова съобщи, че Българската банка за развиване към този момент се е отдръпнала от Борисов и изрази мнение, че и други ще се отдръпват от него.

Разговорът мина към актуалната обстановка на Българска социалистическа партия. „ Третото място никой не може да им вземе, въпреки че някакви данни демонстрират, че „ Демократична България “ били близко “, сподели Червенкова. Тя разяснява и присъединяване на Жан Виденов в изборите на 11 юли: „ Жан Виденов е завършила история. Абсолютно завършила. Аз дори се чудя за какво той се съгласи да се подлага на това оскърбление “.

На въпрос на Лили Маринкова за изказванието на Васил Божков, че „ ИТН “ не е на Слави, а е непознат план, Червенкова отговори: „ Това ще разберем месец и половина – два след изборите, когато, или в случай че те създадат държавно управление. Тази партия е доста особена, тя е извънредно проблематична, в случай че изобщо можем да наименуван това партия. Не може почитателите на един шоумен в един миг да се трансфорат в партия. Просто е невероятно, би трябвало да мине време. Вижте какъв брой време мина преди ГЕРБ поне стартира да замязва на партия и тъкмо тогава пристигна мигът, в който тя стартира да се рони “.

„ Не може да очакваш един пожарникар да бъде индивидът, който ще изтегли страната. Пожарникарят в един миг се връща към битността си на мутра, каквато той е бил “, добави Червенкова и се върна към тематиката с „ ИТН “: „ Два месеца след изборите ще разберем какви хора влизат в екипа, по какъв начин те ще управляват този екип, кой ще го управлява “.

Червенкова даде образец с Любомир Каримански, претендент за депутат от „ ИТН “. „ Едно доста симпатично, обичайно момче. Даже наподобява на човек, който схваща какво приказва, тъй като тези не са доста. Той е банкер, който е бил началник на банката на Петя Славова. Вярно, че от дълго време, само че Петя Славова и тогава и в този момент не е най-светлата фигура в банковия бранш. Той би трябвало да знае коя е Петя Славова, щом е отишъл да работи там. Софийската клевета приказва, че го готвят за началник на Народната банка. Ето това е една дамга, която партията на Слави Трифонов не знам дали знае или не знае, дали изобщо си дава сметка какво е Петя Славова или не си дава сметка. Независимо от поръчките, които се вършат за коренен морализъм, поръчките, които Тошко Йорданов непрестанно ни оповестява, там има една мърлява етичност. Не е напълно кристална, не ми се вижда като кристална “, сподели тя.

„ Ние виждаме, само че нищо не можем да създадем. Как ще се пребори човек с тази маса, която е решила, че Слави Трифонов ще я избави? Е, по какъв начин ще я избави? По какъв метод? Аз не съм чула до момента една теза от тази партия, една концепция какво ще вършат те. Работата с въображението на нашия политически хайлайф изобщо не е доста добре – нямат въображение, а това значи недостиг на интелектуалност “, сподели Копринка Червенкова.

„ При всички случаи ще се почувствате излъгани. Затова ви споделям в този момент да се радваме на интервала, в който още не се е случило нищо и ние живеем с упования - на положително, на неприятно, само че на друго “, заключи тя.

Целия диалог можете да видите във видеото:



Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР