В момента Новак Джокович и Себастиан Корда са се вкопчили

...
В момента Новак Джокович и Себастиан Корда са се вкопчили
Коментари Харесай

По време на финала: Вбесеният Джокович изгони брат си и агента си от корта

В момента Новак Джокович и Себастиан Корда са се вкопчили в извънредно оспорвана борба във финала на ATP 250 конкуренцията в Аделаида, като 21-кратният първенец от Шлема се е устремил към своя пети следващ трофей на австралийка земя и общо 34-та поредна победа на Зеления континент. Неговият млад противник обаче наподобява твърдо решен да спре победната му серия и дава сериозна поръчка за огромна пробив през 2023-та, като даже преди минути разполагаше с точка за спечелването на трофея, само че Джокера я отрази и вкара срещата в решителна трета част.

Вероятно пък един от най-интересните моменти пристигна след края на първия сет, който Джокович съобщи със 7:9 точки в тайбрек и нямаше желание да крие обзелите го отрицателни страсти. Ноле съобщи последната точка с непредизвикана неточност и незабавно уточни към своя щаб, чието държание очевидно мощно го е раздразнило. Бившият номер едно не спря до такава степен и се развика на италиански език, тъй като искаше неговият сътрудник Едоардо Арталди да напусне корта, след което за същото беше помолен и Марко Джокович.

Молбата на тенисиста незабавно беше удоволетворена, защото брат му и Арналди станаха от своите места в бокса на топ поставения и напуснаха неотложно корта. Изглежда този прочувствен изблик повлия положително на балканеца, който незабавно увеличи нивото на своя тенис и в този момент наподобява в отлична позиция да осъществя един от присъщите си обрати.

Novak yelling to his box in Italian to get out after the first set loss against Korda. Looks like his agents and brother Marko left promptly.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР