В момента ние имаме една много силна работеща законодателна власт.

...
В момента ние имаме една много силна работеща законодателна власт.
Коментари Харесай

Борисов предупреди, че ще сменя министри: Някои не работят! Ще направим оценка и на Асен Василев

„ В момента ние имаме една доста мощна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна, мина първо през Народното събрание. В енергетиката по същия метод. “
Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Народното събрание пред публицисти.
„ Има цели браншове, за които, в случай че ви изпитам, няма да знаете името на министъра. На спорта кой е? “, изпита той публицистите, които за негова изненада му дадоха отговор вярно.
Причината, съгласно него, е, че не те не работят и нищо не се е случило в цели браншове. Той разкритикува остро министъра на спорта.
„ В момента светът доста бързо се развива в доста сфери. Нашите стопански представители, търговски аташета, би трябвало да отварят пазари, в нововъведенията, в растежа да заложим явен проект – какво отваряме, какво затваряме, къде са вложенията, какво е финансовото състояние “, уточни той.
„ Планът ни би трябвало, с цел да го изхарчим за остарели заплащания в областта на обществената политика или за нещо, което дава отговор на името – напредък, преход? Неща, които съгласно мен са извънредно значими. И аз не виждам министрите в доста сфери да са моторите на тези процеси. И по тази причина март месец има ротация, като се направи оценката, дружно с сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, в случай че има по-добър вид, ще отидем на него “, изясни Борисов.
По думите му, при ротацията ще бъде направена оценка на министрите, всеки ще има опция да изясни какво е почнал.
Относно това дали ГЕРБ ще поддържа държавното управление при избор на съмнение в Народното събрание, Борисов съобщи: „ Разбира се, че ще го подкрепим в зала. Но ние не можем да си заравяме главата в пясъка. И неща, които не вървят, точно по тази причина съм сериозен, с цел да може да се употребява времето да работим още по-добре “.
„ В Народното събрание всичко ще се одобри. Днес ще приемем законите, на следващия ден Конституцията. Това, което като план-график сме си сложили, ще го осъществим. Същото желая да го прави държавното управление. Не да ни вкарват ту в зърнена, ту в енергийна рецесия. Предварително трябваше да са се срещнали със синдикати, работодатели, синдикати, не да идват в Народното събрание, ние да се явяваме поръчител. Това не е окей “, сподели водачът на ГЕРБ.
По отношение на прогнозите, че кабинетът може да изкара цялостен мандат, Борисов сподели: „ Всеки може да предвижда. Алена предвижда най-добре. Тя може да изкара други решения. Моето мнение е, че в случай че работим добре, можем да го изкараме мандата. Да демонстрираме на хората всеки ден грижата и да има смисъл да има държавно управление “.
„ Парите в страната свършват “, съобщи Борисов. „ Това ме връща във времето, в което нашите държавни управления работеха на остатък. Не на недостиг, не да не може да се върже краят на годината “, напомни той.
Попитан за нарастването на заплатата на шефа на Национална агенция за приходите с 1000 лева, той отговори: „ Дали е с 1000 лева или не, няма да вляза в тази жълтиния. Важно е той да бъде обезпечен и тези хора, не приказвам за имена, когато заемат този пост, да знаят, че могат да си хранят фамилията, да бъдат твърди, да бъдат безкомпромисни “.
Борисов разкри, че всяка вечер си приказва с премиера акад. Николай Денков и му споделя всички пропуски.
По отношение на острото си изявление към министъра на енергетиката Румен Радев Борисов посочи: „ Не беше тъкмо по този начин, както ме хванахте тук – няма да се подпише надали не съглашението, и аз първосигнално реагирах. Вече на такива въпроси, ще ме извините, първо ще си ги прочета, ще се върна и ще ви отговоря “.
Според него, вотът на съмнение няма да мине, само че не би трябвало дълго да се разчита на това. Хората са приели „ сглобката “, тъй като са направени доста неща в Народното събрание. „ Но ние би трябвало въпреки всичко да защитим правото си да управляваме – в сглобка, в некоалиция, с тези, с други министри, без значение, да вършим положителни неща за хората “, акцентира Борисов.
„ ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна това държавно управление “, безапелационен беше той.
По думите му, оценката за работата на Асен Василев като финансов министър ще бъде направена съгласно бюджета, който ще внесе след изборите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР