В момента на сключване на една коалиция тя заживява свой

...
В момента на сключване на една коалиция тя заживява свой
Коментари Харесай

Доц. Светослав Малинов: Поляризацията е основна

" В момента на подписване на една коалиция тя заживява собствен живот, друг от социологическите изследвания. Затова рисковете тормозят. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са партии, близки като гласоподаватели, които в последните месеци се сближиха доста. Когато дълго време се приказва дали нещо да се направи в политика, а най-после не се направи - това не е добра процедура. Тези две партии ще бъдат дружно, в случай че се образува държавно управление ".

Това сподели пред БНР политологът доцент Светослав Малинов, началник на катедра " Политология " в Софийския университет.

И изрази терзание от това по какъв начин ще се направи предизборната акция, защото партиите ще имат малко време да убедят хората да отидат да гласоподават - поради съвпадение на началото на акцията с края на отпускарския сезон и с навечерието на новата образователна година.

" Хората биха реагирали негативно на политическа интензивност в подобен интервал ".

В предаването " 12+3 " доцент Малинов предвижда по-малко партии в Народното събрание:

" Но не значи, че по-малко фрагментиран парламент значи по-лесно образуване на държавно управление. Поляризацията е съществена, не толкоз фрагментацията. Основният въпрос ще бъде - кой с кого ще се коалира, само че най-много кой с кого има капацитет да се коалира. Не са сигурни бъдещите болшинства в Народното събрание. Възможни са, само че не са сигурни. Сега ще стане ясно дали ще се тръгне към устойчиво болшинство в идващия парламент, или ще се надигнем пред опасността - нови избори след 2 октомври ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР