В момента много хора имат интерес от слаба и неработеща

...
В момента много хора имат интерес от слаба и неработеща
Коментари Харесай

Гешев: Олигарсите са против работеща прокуратура

„ В момента доста хора имат интерес от слаба и неработеща прокуратурата, само че съм сигурен, че не това желаят хората ", съобщи основният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се организира спецакция по линия на битовата престъпност.

Главният прокурор дефинира като безочливост настояването за промени в активността на прокуратурата от страна на юристи на подсъдими.

„ Лица, които вие медиите наричате олигарси, желаят неработеща прокуратура ”, съобщи още Гешев. Според него враговете на прокуратурата желаят да блокират нейната активност посредством законодателни промени. Отговорът на Гешев обаче е, че прокуратурата ще продължи да работи, по този начин, както до момента.

„ Оттук нататък имаме една гранична линия – от едната страна са ползите на хората, които ние считаме да пазиме, от другата страна са нарушителите и олигарсите. А политиците – президент, министър председател, депутати, би трябвало да решат коя страна избират ”, сподели още Иван Гешев.

По мотив екстрадицията на Васил Божков, който е в Обединени арабски емирства, Иван Гешев сподели, че и прокуратурата, и българската страна са си свършили работата. „ Говорено е с тамошната прокуратура на високо равнище. Топката е в друга страна ”, сподели основният прокурор.

Днес на територията на общините Ихтиман и Костенец се организира профилирана полицейска акция по линия на битовата престъпност.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов заяви, че досега има 10 арестувани лица в двете общини. Задържан е и 1 кг марихуана, както и цигари без бандерол.

По-късно управляващите ще обобщят резултатите от дейностите в региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР