В момента имаме регистрирани 97 068 бежанци от Украйна под

...
В момента имаме регистрирани 97 068 бежанци от Украйна под
Коментари Харесай

Внимание! Бежанците от Украйна трябва да освободят хотелите

В момента имаме регистрирани 97 068 бежанци от Украйна под краткотрайна протекция, а пребиваващи в страната са 102 032 души. Това стана ясно по време на брифинг в Министерски съвет. Бяха показани последните данни за украинските бежанци у нас.

„ В извънредно къси периоди страната съумя да подсигури заслон на всички бягащи от Украйна. Тук е огромната признателност към всички българи, които отвориха домовете си и приютиха украински бежанци. Към момента тече подготовката за привършване на фаза 1, а точно – настаняване в хотелите “, сподели новата председателка на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

„ Към 31 май всички хотели, които са декларирали, че ще имат туристи би трябвало да бъдат освободени и с това към този момент е в ход подготовката за това по какъв начин украинските бежанци, от тези хотели да бъдат трансферирани към други места за настаняване по най-безпроблемния метод “, изясни Тошева.

Има налични към 33 хиляди места, в които да бъдат настанени хората. Това са главно ведомствени и общински бази. Продължава идентифицирането на нови места.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР