В момента има свръх ликвидност във всички икономически системи, но

...
В момента има свръх ликвидност във всички икономически системи, но
Коментари Харесай

Коя е най-голямата беда след пандемията

В момента има свръх ликвидност във всички стопански системи, само че няма пазари, сподели Радосвет Радев
Най-голямата неволя сега е разкъсването на веригите за доставка. Това съобщи Радосвет Радев, ръководител на Управителния съвет на Българската стопанска камара, пред бТВ.

Много хора се пробват да вършат паралели с рецесията през днешния ден и тази преди 12 години. Те са извънредно разнообразни. Тогава имаше пазари, само че нямаше пари. В момента има свръх ликвидност във всички стопански системи, само че няма пазари, изясни Радев. Според него светът и стопанските системи повече няма да бъдат същите.

„ Смятам, че постепенно и бавно в Европа ще се осъзнава капацитета на Източна Европа и от тази позиция България има нелоши шансове за прелокиране на промишлености, които сега лековато са били пратени в далечния Изток. Оказва се, че сега един от огромните проблеми на пазарите е неналичието на логистична сигурност “, съобщи Радев.

„ Всички ние ще стартираме да преоценяваме по друг метод икономическото си развиване. Реално в недрата на тази рецесия се раждат може би сполучливите модели на стопанската система в XXI век “, сподели още Радосвет Радев. Според него 2-3 месеца в плен на пандемията няма да се равняват на 2-3 месеца възобновяване от нея. Защото в стопанската система нещата стават доста по-бавно.

 „ Трудността идва от това, че би трябвало да съществува и икономическата интензивност, и отбраната на хората при към момента неприключилата пандемия. Няма нито една страна в света, която да е намерила най-хубавото решение. Всички се лутат. Най-големият проблем е неяснотата какво се случва с стопанската система “, счита Радосвет Радев. По думите му поддръжката за бизнеса у нас с 4,5 милиарда лв. е „ слагане на пръста в раната “, защото сумата е незадоволителна. По отношение на мярката „ 60/40 “ той разяснява, че всяка мярка в подобен миг е добре пристигнала. „ В никакъв случай това не значи, че е най-съвършената и най-добре направената. Критиките и на работодателските организации, и на синдикатите не престават. Така или другояче тя претърпя една еволюция, регламентът стана малко по-добър. Ден след ден се усилват подадените претенции по тази мярка “, сподели Радосвет Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР