В Министерството на вътрешните работи има няколко рокади и промени

...
В Министерството на вътрешните работи има няколко рокади и промени
Коментари Харесай

Продължава чистката във вътрешното министерство: Сменят шефове наред

В Министерството на вътрешните работи има няколко рокади и промени в управлението от последни дни.

Валентин Костов, който беше отпред на дирекцията " Международно оперативно съдействие ", напусна своя пост. Също по този начин, Александър Стоянов, който бе назначен за началник на кабинета на новия вътрешния министър Калин Стоянов предходната седмица, също бе отхвърлен. Преди това той беше началник на кабинета на предшественика на Стоянов, Иван Демерджиев, само че бе изместен в Министерския съвет, защото пловдивският юрист стана и вицепремиер. Калин Стоянов избра за новия началник на своя кабинет собствен някогашен сътрудник от ГДБОП, където той заемаше поста на шеф преди да се причисли към изпълнителната власт и да седне в министерското кресло.

Също по този начин, беше заменен и началникът на правната дирекция в Министерство на вътрешните работи - Александър Стефанов.

От преди няколко дни, отделът за битка с проведената престъпност в ГДБОП има нов отпред. Явор Серафимов, който до момента беше заместител, пое поста и стана титуляр. Изненадващо за някои, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи, Калоян Милтенов подаде заявление за овакантяване на системата.

Всички тези разтърсвания в системата се случват единствено след по-малко от седмица от съставянето на постоянно държавно управление в България. Също по този начин синдикатите в системата на Министерство на вътрешните работи упорстваха за незабавна среща с новия им министър, където да слагат за решение належащите проблеми.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: МВР чистка директори шефове дирекции Калоян Милтенов СДВР оставки ГДБОП Александър Стефанов Калин Стоянов министър вътрешен министър
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР