В Министерството на външните работи (МВнР) цари пълна анархия. Бившият

...
В Министерството на външните работи (МВнР) цари пълна анархия. Бившият
Коментари Харесай

Генчовска и Радев въртят игра с посланиците

В Министерството на външните работи (МВнР) царува цялостна безредица. Бившият министър Теодора Генчовска е пробутала в последния миг 10 посланика на президента Румен Радев, оповестиха за ABCnews.bg от ведомството. Двамата обаче авансово са се разбрали. Само тя от Има Такъв Народ остана в служебното държавно управление и отиде зам.-министър на защитата.

Стефан Димитров ще бъде новият дипломат в Черна гора. Той е брат на Георги Димитров, който беше непрекъснат секретар и дипломат в Белград, само че го уволниха. След това завоюва делото и го върнаха на поста. Стефан Димитров искаше да е във Виена, само че са го отрязали.



За сметка на това за там отпътува Десислава Найденова. Тя е щерка на Ангел Найденов (БСП) от първия му брак с доктор Найденова, която умря от Ковид. Найденов в този момент е брачен партньор на Мая Манолова. Мъжът на Десислава Найденова работи в ДАНС.



Ваня Андреева ще бъде назначена за дипломат в Атина.



В Берлин отпътува Петър Крайчев.

Дъщерята на Ани Крулева - Ива ще бъде фаворитката на Радев за дипломат в Хърватия.



Стоян Ганев като външен министър назначи Ива Крулева за най-младия дипломат. Тогава Ганев направи жест към Съюз на демократичните сили и Ани Крулева с това предопределение. Майката Ани Крулева, която умря, беше първата и единствена до момента жена, отпред на Националната следствена работа. Тя назначава през 90-те години за собствен заместител Бойко Рашков, към този момент някогашен министър на вътрешните работи.

Генерален консул в Солун отива Антон Марков, който е назначен от Теодора Ганчовска в последния миг на държавното управление. Той беше шеф на Ситуационния център в Министерство на външните работи. Тогава се забърка в няколко корупционни схеми в Русия. Последните три месеца на тази година ДАНС го разследваше и му лиши позволява до квалифицирана информация, обясниха от външно министерство.



Междувременно в Министерство на външните работи царува цялостна безредица, разясниха чиновници пред ABCnews. Мисиите зад граница чакат инструкции за организацията на идните избори, до момента в който основният секретар Надя Живкова-Ванева е в двуседмичен отпуск. Публична загадка е, че тя стана основен секретар на Министерство на външните работи без нужния сан и управнически опит, с помощта на мъжа си, който е сътрудник на мъжа на Генчовска в Български ВиК холдинг ЕАД. И двамата от фамилията са някогашни деятели от младежкото Българска социалистическа партия.

Същата е ръководител на редица състезания, оповестени сега за основни позиции, да вземем за пример шеф на АДИС и шеф по сигурността.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР