В Министерството на отбраната не е получавано предложение от Нидерландия

...
В Министерството на отбраната не е получавано предложение от Нидерландия
Коментари Харесай

МО: Нидерландия не е предлагала да ни изпрати F-16 срещу МиГ-29 за Украйна

В Министерството на защитата не е получавано предложение от Нидерландия за даване на самолети F-16 MLU, при даване на МиГ-29 и Су-25 на Украйна . Това прецизираха от ведомството за Българска национална телевизия по отношение на опцията за придобиване на изтребители от Нидерландия.

От МО показват, че още през юни е изпратено писмо до Министерството на защитата на Нидерландия за даване на F-16MLU втора употреба за потребностите на Военновъздушни сили на България.

Министерството на защитата преглежда всички вероятни варианти, в това число и тази, твърдят от ведомството.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че по информация на списание EW Magazine F-16MLU на съдружници от НАТО в Източна Европа, с цел да могат те да дават своите изтребители МиГ-29 на Украйна.
 Вариант: Получаваме остарели F-16 от Нидерландия, в случай че изпратим своите МиГ-29 на Украйна
Вариант: Получаваме остарели F-16 от Нидерландия, в случай че изпратим своите МиГ-29 на Украйна

Хага обмисля да даде непотребни изтребители на натовски съдружник в Източна Европа

Порталът Aviacionline defensa твърди, че един от главните претенденти би била България , защото страната ни има намерение да пенсионира остарелите си МиГ-29 от 2023 година и се интересува от наемането на ескадрила западни изтребители, с цел да обезпечи въздушната си защита до идването на през 2025 година

Според публична информация към 31 октомври военновъздушните сили на България се състоят главно от руски самолети МиГ-29 и Су-25, които към този момент не подлежат на техническо обслужване и скоро би трябвало да бъдат снети от въоръжение.

През август служебният министър на защитата Димитър Стоянов стартира в опит изтребителите да останат по-дълго време част от българските Военновъздушни сили. Той предложи на Министерството на защитата да подписа контракт с полските военноремонтни предприятия за поддръжката на МиГ-29, с цел да могат машините да останат в летателна валидност до 2025-2026 година По думи на министъра в авиацията " потребностите са най-крещящи ", като те включват освен самолетите, само че и системите за наблюдаване и инфраструктурата, като военните търсят решения с помощта както на съдружниците, по този начин и на българските военни фабрики.
 Преговаряме за мотори за МиГ-29 с Полша и Словакия
Преговаряме за мотори за МиГ-29 с Полша и Словакия

Според новата стратегическа идея на НАТО България има предна отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР