В Министерството на иновациите и растежа се проведе церемония по

...
В Министерството на иновациите и растежа се проведе церемония по
Коментари Харесай

Пулев пое властта от Лорер

В Министерството на нововъведенията и растежа се организира гала по последователност Министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер съобщи поста на служебния министър Александър Пулев, заяви Novini.bg.

Радвам се да рапортувам, че Министерството на нововъведенията и растежа предлага на министър Пулев изчистен дневен ред. Европейските стратегии, които подкрепят българския бизнес, към този момент са предадени на Европейската комисия за утвърждение. Планът за възобновяване и резистентност също беше утвърден от нашето държавно управление и първата мярка от него - 260 млн. за софтуерна рационализация на фирмите, към този момент е в деяние. Също по този начин с предходните ограничения можем да се похвалим с над 1000 насърчени за енергийна успеваемост компании, съобщи Лорер.

В региона на нововъведенията проработи Националният иновационен фонд, проработи и Националният център за изкуствен интелект. Оставяме ви един извънредно стимулиран екип, който дружно а организациите за дребни и междинни предприятия, дружно с Българската организация за вложения, дружно със " София тех парк ", дружно с Българската банка за развиване и с Фонда на фондовете ще продължи да ви оказва помощ с 200% от своите старания, с цел да може българската стопанска система и българските жители да преодолеят извънредно тежката икономическа обстановка, която се задава освен за България, а и за цяла Европа. Вярвам, че дружно, с насърчаване на политиките на възстановяване на нововъведенията и на икономическия напредък у нас България може да излезе по-силна от другата страна на това предизвикателство, добави Даниел Лорер.

Министър Лорер, желая да ви благодаря за мотивацията, за позитивната сила, за целия принос към финансовата и новаторска екосистема в страната през последните няколко месеца. Можете да разчитате на една доста добра последователност. Смятам, че доверието е най-ценният запас и актив при връзката с интернационалните вложители. Ще създадем всичко допустимо да запазим и да развием този заем на доверие. Смятам, че ще осигурим едно дейно и стабилно ръководство, което касае всички структури, които са под шапката на Министерството на нововъведенията и растежа, уточни Александър Пулев.

Припомняме, че по-рано през днешния ден служебното държавното управление встъпи в служба. Съставът му бе разгласен през вчерашния ден от президента Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР