В миналогодишното издание на конкурса All Channels бяха отличени за

...
В миналогодишното издание на конкурса All Channels бяха отличени за
Коментари Харесай

Започна записването за PR конкурса на БАПРА

В миналогодишното издание на състезанието All Channels бяха отличени за PR организация на годината

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27 март)

Жаклин Цочева е новият шеф " Публични връзки и връзки с обществеността " на " Кока-Кола Хеленик " ; " Нова тв " придобива цялостен надзор над " Нетинфо " ; IAB Bulgaria провежда образование за GDPR регламента; Гугъл застава зад качествената публицистика с инвестиция от 300 млн. долара; Johnson & Johnson усъвършенства рекламните си разноски и други
27 мар 2018
Започна подаването на поръчки в състезанието " PR приз 2018 " на БДВО

Крайният период за кандидатстване е 18 април
18 мар 2018 Агенции и PR експерти към този момент могат да подават поръчки за деветото издание на състезанието BAPRA Bright Awards, който се провежда от Българската асоциация на PR организациите (БАПРА). Той има за цел да отличи най-хубавите информационни практики през годината, които обичайно ще се правят оценка от напълно интернационално жури. Кандидатурите би трябвало да бъдат подадени онлайн в платформата на състезанието не по-късно от 16 април.

Темата тази година на събитието е " Посланици на наличие ", повлияна от засилващите се диалози в посока битка с подправените вести, качествено наличие и технологиите в бизнеса.

Категориите в състезанието

Заявки могат да бъдат подавани в 13 категории, като измежду условията е акциите да са осъществени в интервала март 2017 година – февруари 2018 година Това са " Дебют на годината – акция за нов артикул или услуга ", " Корпоративен PR ", " Кампания за създаване на работодателска марка ", " Кампания за вътрешни връзки ", " Дигитална акция ", " Маркетинг, обвързван с идея ", " Комуникационна акция в обществения бранш ", " Кампания Public Affairs ", " Кризисен PR ", " Кампания, осъществена от вътрешен PR отдел ", " Комуникационна акция на годината ", " Специално събитие " и " Агенция на годината ".

За втора поредна година в BAPRA Bright Awards има и специфична категория за студенти " Студентски план ", която се прави оценка от напълно българско жури, формирано от експерти в областта на всеобщите връзки и медиите. Участниците би трябвало да показват планове на тематика " Имиджова PR акция на вашия университет ". " Вече имаме редица запитвания от студенти и получихме първите поръчки ", разяснява пред " Капитал " ръководителят на БАПРА Катя Димитрова.

Нововъведения

Тази година от конкуренцията отпада категорията " Иновативна акция ", тъй като съгласно Димитрова към този момент всяка акция би трябвало да бъде такава и условието е годно за всички категории.

За първи път премиите се организират в партньорство със Световната PR асоциация ICCO и Българската асоциация за ръководство на хора. " Актуалната тематика за създаване на работодателска марка, или така наречен employer branding, приближи доста HR отделите и PR експертите. Услугите ни в тази посока се търсят все по-често и е значимо всички да бъдем осведомени с трендовете на пазара ", споделя Катя Димитрова. Заради това и упованията й са в категорията " Кампания за създаване на работодателска марка " тази година да има най-вече подадени поръчки, както и в категорията " Кампания, осъществена от вътрешен PR отдел ", в която могат да вземат участие с изключение на организации и рекламодатели. " В PR бранша има развиване, появяват се нови организации, които имат положителни акции и планове, по тази причина и съгласно мен поръчките тази година като цяло ще бъдат повече ", добавя тя. Официалното събитие по награждаването ще се състои на 10 май.

Тази година настрана от състезанието на 25 април ще се организира събитието BAPRASUMMIT, на което български и интернационалните лектори ще показват трендовете в PR сферата. Сред тях ще бъдат Андрю Джонсън, сътрудник и оглавяващ отдел Public Affairs към Европейски Съюз в Havas Public Affairs в Брюксел, Фиоренца Плинио, началник " Бизнес и креативно развиване " на Cannes Lions International, Ник Андрюс, зам.-президент и старши сътрудник във FleishmanHillard, и създателят на The Shape of Engagement Скот Гоулд.

Предишното издание

В BAPRA Bright Awards 2017 година All Channels Communication Group беше определена за организация на годината. Освен с най-престижната премия в състезанието, която се присъжда за цялостното показване на организациите и сполучливите осъществени планове през миналата година, екипът на All Channels събра още 10 оценки в разнообразни категории.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР