В Microsoft Store вече са достъпни почти всички популярни Linux

...
В Microsoft Store вече са достъпни почти всички популярни Linux
Коментари Харесай

В Microsoft Store се появи новата Linux дистрибуция WLinux

В Microsoft Store към този момент са налични съвсем всички известни Linux дистрибуции. Това дава опция на разработчиците да употребяват другите Linux принадлежности в средата на Windows. А в този момент в магазина за приложения се появи още една дистрибуция. Но тя за разлика от другите, тя е особено усъвършенствана за работа в подсистемата Windows Subsystem for Linux (WSL).

Новата WLinux се създава от екипа програмисти Whitewater Foundry. Тя се базира на Debian, има по-малък размер и по-добра съгласуемост със стандартите. По този метод потребителите могат по-бързо да стартират работа. Според Whitewater Foundry, тяхната WLinux дава опция оперативно да се вземат решение проблемите по сигурността, зараждащи при потреблението на другите дистрибуции и WSL.



Основни благоприятни условия на WLinux:
Бърз Linux терминал и среда за създаване за програмисти, основана на WSL в Оценка за съвместимост Windows 10Вградени са по-популярните принадлежности за създаване, като git и python 3. Дадена е опция за тяхната конфигурация. Може да се прибавят спомагателни пакети посредством aptВградена поддръжка на множеството графични приложения на Linux без конфигурация параметрите на дисплеяВграден е новият wslu – комплект помощни стратегии отворен код, предопределени за взаимоотношение сред Linux и Windows 10Актуално обновявания и поддръжкаПремахнати са някои ненужни пакети, в това число systemd
WLinux се предлага в Microsoft Store при цена $9,99 . Това е два пъти по-малко от неговата общоприета цена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР