В местността Костина край тетевенското село Рибарица с възпоменателен митинг

...
В местността Костина край тетевенското село Рибарица с възпоменателен митинг
Коментари Харесай

Отбелязват 146 г. от гибелта на Георги Бенковски край Рибарица

В местността " Костина " край тетевенското село Рибарица с възпоменателен протест ще бъде маркирана 146-годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на неговия лидер Георги Бенковски.

Пред паметника на войводата Георги Бенковски, на лобното му място край реката в местността ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на благодарност, разясни Стефан Стефанов, шеф отдел " Култура " към община Тетевен.

" Да покажем на младото поколение  какво значи да обичаш България и  да дадеш живота си за България, най-много да предадем заветите на нашите предшественици какъвто е бил Георги Бенковски. Да се резервира паметта и да се почита  и  това което е било преди нас  и това, което са правили тези велики българи ".

За патронния празник на Висшето военно въздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия на лобното място на войводата, пред паметника му в местността Костина Министерството на защитата и управлението на учебното заведение ще наградят отличили се офицери, сержанти и курсанти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР