В Международния ден на кукления театър старозагорският храм на кукларското

...
В Международния ден на кукления театър старозагорският храм на кукларското
Коментари Харесай

Куклената “Алиса в страната на чудесата“ за родители и педагози

В Международния ден на кукления спектакъл старозагорският храм на кукларското изкуство кани родители и шефове, учители и възпитатели от детските градини и учебните заведения в Стара Загора на най-новата си режисура за деца „ Алиса в страната на чудесата “. Началото на спектакъла е в 16 часа, а входът е свободен. След края му домакините канят гостите си на чаша вино, с цел да чуят мнението на педагозите за кукления спектакъл като изкуство и като средство за другарство.
От управлението на театъра се надяват, че с изкуството си могат да оказват помощ в работата с деца на разнообразни експерти и на родители. “Ние изповядаме мнението, че посредством куклено-театралното изкуство осигуряваме опцията да се разбираме по-пълноценно с децата, да ги караме да стават по-мислещи, по-чувстващи и разбиращи, до момента в който играем в напълно действително пространство”, се споделя в поканата от шефа на Държавен куклен спектакъл - Стара Загора (ДКТ).
Старозагорският куклен спектакъл е учреден през 1957 година Над 300 са поставените от театъра заглавия от български и непознати създатели. Съставът на трупата е млад, в репертоара му има постановки за деца и възрастни. Той е водещ измежду куклените театри и се радва на интерес освен от българска, само че и на задгранична аудитория. Носител на голям брой награди.
21 март е определeн за Международен ден за разпространение и поддръжка на кукленото изкуство с решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на Организация на обединените нации по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). Отбелязва се от 2003 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР