В Международен конгресен център – Бургас тече конференцията Digital Burgas“.

...
В Международен конгресен център – Бургас тече конференцията Digital Burgas“.
Коментари Харесай

В Конгресния център тече конференцията „Digital Burgas“

В Международен конгресен център – Бургас тече конференцията „ Digital Burgas “.

Тя има за цел да подкрепи нововъведенията и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълнение сред обществения и частния потенциал.

Сред лекторите на събитието ще видите и чуете представители на държавната и локалната власт, изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в сектора, които имат отношение към виновни и устойчиви решения за образован напредък.

Организатори на конференцията са Digital Bulgaria и Община Бургас.

* Мисията на „ Digital Burgas “ е:

– Да форсира потреблението на електронни и софтуерни услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса, измежду потребителите;

– Да насърчи иновационната екосистема, чрез финансови механизми, инвеститорски мрежи и обезпечаване на благоприятни условия за имплементация на нововъведенията в градска среда;

– Да осведоми жителите и заинтригуваните страни за статуса на локалното електронно ръководство и опциите за основаване и развиване на концепцията за „ интелигентен град “.

– Да обезпечи опция на повече компании от ИКТ бизнес екосистемата да вземат присъединяване в цифровата промяна на стопанската система на града.

– Да развие знанията и уменията на заетите в екосистемата, за създаване и основаване на електронни услуги и бази данни от обществени и частни организации.

– Да оповести статуса на локалното е-управление: наличните и напълно електронни услуги, които понастоящем се дават от Общината, както и бъдещите такива във фаза на разработка или имплементация, като да вземем за пример административни услуги, в това число адресна регистрация, локални налози и такси, обучение, зелена система, просвета и туризъм, градско обмисляне и строителен надзор, обществени грижи и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР