В Мариупол Русия показва "грозното си лице". Животът на хората

...
В Мариупол Русия показва "грозното си лице". Животът на хората
Коментари Харесай

Зеленски е готов да преговаря за отказ от членство в НАТО и за Крим

В Мариупол Русия демонстрира "грозното си лице ". Животът на хората е в заплаха

Украинските служби оповестяват за опит за атентат против президента Зеленски. Той е подготвен да договаря за отвод от участие в НАТО и за Крим, написа.

Руските войски още веднъж са атакували съвсем всички елементи на Украйна. За въздушни набези се оповестява от столицата Киев, от втория по величина град в страната Харков, който се намира в Източна Украйна, от пристанищните градове Мариупол и Одеса, както и от Николаев в Южна Украйна.

Тежко военно закононарушение

В обкръжения от седмици град Мариупол по данни на военното управление в това време били разрушени или развалени „ повече от 80% от инфраструктурата “. Хуманитарната обстановка там е „ извънредно сериозна “ с „ сериозен и евентуално рисков за живота дефицит на храни, вода и лекарства “.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел назова това, което се случва в Мариупол „ тежко военно закононарушение “. Украинският президент Зеленски упрекна съветските войски, че са обстрелвали кулоар за бежанци, напускащи Мариупол, при което били ранени и четири деца.

Изстрели по стачкуващи в Херсон

В окупирания град Херсон в Южна Украйна, съветските войски наподобява са стреляли и по мирни, невъоръжени стачкуващи. Това съобщи Зеленски в свое видеообръщение. Украинският външен министър Дмитро Кулеба написа в Туитър: „ Това е грозното лице на Русия, срам за човечеството “. Той назова съветските бойци „ военни нарушители “.

Украинските служби оповестиха, че са осуетили опит за атентат против президента Володимир Зеленски. Група от съветски саботьори, водени от човек на тайните служби, били хванати в град Ужгород, заяви организация Униан. Въпросните 25 души имали предписание да извършат атентат против Зеленски и да проведат саботажни акции в Киев, както и в други елементи на страната.

Компромис за всички страни

Украинският президент в това време разгласи, че е подготвен да води диалози за преустановяване на войната. Ако се реализира помирение, а руснаците изтеглят своите войски от Украйна и дадат гаранции за сигурност на страната, Зеленски би бил подготвен да договаря за възможен отвод на Украйна да влиза в НАТО. Това стана ясно от изказване на президента пред украинската телевизия. „ Това е компромис за всички: за Запада, който не знае какво да предприеме във връзка с НАТО; за Украйна, която желае гаранции за сигурност; и за Русия, която не желае спомагателна агресия на НАТО. “

Зеленски удостовери и своето искане за директни диалози с Владимир Путин. Киев бил подготвен откакто се стигне до помирение и бъдат дадени гаранции за сигурност да договаря за статута на анексирания от Русия полуостров Крим и за окупирания от проруските сепаратисти Донбас в Източна Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР