В магазините за битова химия можете да намерите много продукти

...
В магазините за битова химия можете да намерите много продукти
Коментари Харесай

Почистете къщата със сол

В магазините за битова химия можете да намерите доста артикули за разчистване на дома. Те са налични, само че за жалост в по-голямата си част са рискови.

Има опция - остаряло национално средство - елементарна сол. Тя е страховит асистент в семейството. Подходяща за разчистване на ламинат, плочки, линолеум и повърхности, боядисани с водоустойчива багра, съвсем универсална. Обмислете всичките ѝ преимущества.

Почистване на къщата със сол

Как да миете подове у дома

Соленият разтвор доста добре работи върху разнообразни типове замърсители и отстранява петна. Дори прахът не полепва толкоз доста върху повърхности, обработени със солена вода.

 Почистете къщата със сол

Спазвайте обаче защитните ограничения. Необходимо е да се правите процедурите със сол с ръкавици, тъй че тя да не попадне в открити пукнатини и драскотини по ръцете. Солената обработка на мраморни, гранитни и ламинирани повърхности би трябвало да се заобикаля. Солта би трябвало да се разрежда в топла вода, тъй че изцяло да се разтвори, да не остане диря от линии.

Солта е добър дезинфектант. Помага за унищожаване на източници на инфекции и микроби. Особено незаместим за фамилии с дребни деца. Не провокира алергии или нежелани реакции.

Ако някой от семейството е обзет от простуда, миенето със сол ще помогне. В процеса на измиване освен повърхността на пода ще бъде почистена, само че и въздухът в помещението ще бъде дезинфекциран.

Солта има и енергийни свойства. Солта, поръсена в къщата, е свада. Но пречистването със солена вода е друго нещо. Солта почиства неприятната сила на дома, като прави място за положителното.

 Почистете къщата със сол

Преди разчистване се предлага да отворите прозорците, тъй че в стаята да има течение. Подът би трябвало да се измие от прозореца до прага, като по този метод ще прогоните негативността от вашия дом. След това би трябвало да се измиете под течаща вода и да изперете облеклата, с които е осъществено почистването.

Можете също да изсипете 3 супени лъжици сол в дребни купички или торбички и да ги поставите отворени във всички ъгли на къщата. Три дни след почистването на къщата със сол я изхвърлете в кошчето и я изнесете от къщата. Обърнете внимание на тези рекомендации!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР