В магазините масово спекулират и с цените месец преди празника

...
В магазините масово спекулират и с цените месец преди празника
Коментари Харесай

От фермата до магазина - двойно по- скъпо агнешко

В магазините всеобщо спекулират и с цените месец преди празника – те скачат двойно от фермата до обектите. Това съобщи пред „ Монитор “ ръководителят на асоциацията на животновъдите в България Бойко Синапов.

По думите му, потребителите биват заблуждаване, че купуват локално произвеждане, а в действителност получават месо от чужбина. „ Все още нямаме подготвени агнета, дано покажат документи за произхода на тези, залели магазинната мрежа “, упорстват от организацията.

Данни на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) сочат, че изкупната цена на кг живо тегло от фермите е сред 5 - 5.50 лева без Данък добавена стойност на едро.

Справка в листовка на една от веригите разкрива, че за кг агнешка предна четвъртина ще броим 18.99 лева, в случай че пък избираме да закупим задна четвърт, то цената скача с още 1 лева./кг.

През тази година самите производители претендират за малко по-високи цени изкупни цени поради повишаването на фуражите и сложната година. Въпреки това, те считат, че за далавера може да се приема цена по-висока от 15 лева./кг

Българското месо наподобява свежо и розово ии само по външния тип може да се разграничи от вносното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР