В Лондон започва двудневна среща на върха на НАТО, която

...
В Лондон започва двудневна среща на върха на НАТО, която
Коментари Харесай

В Лондон започва двудневна среща на върха на НАТО

В Лондон стартира двудневна среща на върха на НАТО, която ще означи 70-годишния празник на Алианса. Във форума вземат участие държавни глави и ръководители на всички 29 страни членки на военния блок, измежду които и българският президент Румен Радев.

НАТО е считан за най-големият и мощен боен съюз в историята. Паметната годишнина обаче идва в сложен миг за организацията и е помрачена както от напрежение сред страните членки, по този начин и от сериозните провокации, пред които е изправена като поръчител на мира и сигурността.

Дискусиите, настрана от протоколното събитие, се чака да бъдат фокусирани върху изменящите се геополитически връзки и сложните въпроси към единството на Съюза и неговото бъдеще.

Френският президент Еманюел Макрон разгорещи пристрастеностите предходната седмица с изказване, че „ НАТО е в мозъчна гибел “ и че „ би трябвало да се пробуди “. Операциите на Турция, която е член на НАТО, в Северна Сирия, които не срещат утвърждението на доста страни, както и връзките с Русия са измежду най-наболелите проблеми и евентуално ще бъдат разисквани на спомагателни срещи в границите на срещата.

Президентът Румен Радев като се изключи че ще произнесе малко слово по време на срещата на ръководителите на страните членки, ще има и двустранни диалози с двама водачи - със словашкия президент Зузана Чапутова и с испанския министър председател Педро Санчес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР