В кухнята всяка домакиня иска да се чувства като майстор!

...
В кухнята всяка домакиня иска да се чувства като майстор!
Коментари Харесай

Хитри готварски трикове за всяка домакиня

В кухнята всяка стопанка желае да се усеща като занаятчия! Но някои ястия не всеки път могат да бъдат приготвени съвършено - единствено в случай че знаете кулинарните тънкости, можете да създадете шедьоври.

Предлагаме ви да прочетете скъпи препоръки, които готвачът на всеки порядъчен ресторант знае сигурно. Не е належащо да сте основен готвач, с цел да вложите душата си в храна. Всеки може да подготви вкусна и красива храна, главното е желанието!

Използвайте нашите готварски препоръки даже в елементарните предписания и ще видите какъв брой по-вкусна ще бъдат закуската, обядът и вечерята.

Червеното вино оцветява всяко ядене алено, добре се съчетава с месо, придава паметен мирис на сосове. Защо да не употребявате този трик, с цел да подобрите ежедневното си меню? Представете си: яхния със зеленчуци и алено вино... Красота!

За да предадете лек чеснов усет на цялото ядене, натрийте паница със скилидка чесън и по-късно поставете салатата или гарнитурата върху нея.

Новият усет на марината за месо: тъмна бира или примес от светла бира със соев сос, сол и черен пипер на усет. Бирата може да се добави към задушени зеленчуци, тя ще придаде специфична миризма и усет на елементарните варени картофи.

Пресолената чорба може да бъде избавена по два метода. Потопете марля в нея с малко количество несолена каша и изчакайте да заври, кашата ще всмуква непотребната сол. Вторият метод: потопете супена лъжица в супата с кубче рафинирана захар. Когато захарта стартира да се топи, извадете лъжицата, повторете процедурата няколко пъти, като сменяте кубчетата захар.

Солете черния дроб единствено в края на готвенето, в противоположен случай той ще стане корав.

За да предотвратите залепването на горната част на тортата, покрийте тортата с навлажнена хартия.

Оризът ще се резервира снежнобял, в случай че добавите към него малко оцет по време на готвене.

За да отрежете елементарно твърдо сварено яйце, намокрете острието на ножа със студена вода. Така жълтъкът няма да се разпадне.

Ако хвърлите парче лед в бульона и го доведете до шупване, той ще бъде транспарантен.

 готвене на фасул

При готвене бобът няма да потъмнее, в случай че го готвите в отворена тенджера.

Плънката ще бъде по-вкусна, в случай че добавите малко недопечен лук, малко пържен лук и ситно настъргани сурови картофи.

Говеждото месо няма да бъде твърдо, в случай че го мариновате в майонеза за 30 минути преди готвене.

Патладжанът няма да бъде неприятно горчив, в случай че преди готвене го нарежете на дребни късчета, осолите и оставете да престои известно време. След това изплакнете патладжана в студена вода.

Лесно е да обелите бадемите, в случай че първо ги сварите във вода за 5 минути, а по-късно оставите ядките да се охладят в студена вода.

Заквасената сметана ще бъде по-добре да се разбие в крем, в случай че добавите малко белтък към нея.

Ако добавите щипка сол към смляното кафе, приготвената напитка ще бъде по-вкусна!

За да може печеното във фурната месо да придобие вкусна червенина и коричка, задоволително е да го намажете със сок от нар, мед, разводнен коняк или вода и изсъхнало вино.

Твърдото месо ще бъде по-меко, в случай че добавите бананова кора към бульона и готвите месото с него.

Ябълките в тортата Шарлота няма да потънат на дъното на формата, в случай че ги оваляте в брашно преди готвене.

Вместо галета използвайте смлени ядки - усетът не може да се изрази с думи! И са доста по-полезни от сухарите.

Загрейте чиниите преди да сервирате топло ядене и охладете чиниите, преди да сервирате студено. Такъв елементарен трик, а усетът ще стане по-наситен, свежестта няма да бъде изгубена.

Току-що приготвеното месо не е належащо да се сервира незабавно: оставете го да се охлади малко и да придобие цялостен усет.

 винегрет

Винегретът ще бъде доста по-вкусен, в случай че добавите супена лъжица мляко и чаена лъжичка гранулирана захар.

Гответе единствено със сухи ръце.

Опитвайте храната, до момента в който готвите! Това ще ви помогне да не сгрешите с количеството сол и подправки, вярно изчислете времето за готвене.

Преди да свалите супата от котлона, прибавете малко свеж сок от моркови, зеле или домат. Това ще ускори усета на супата и ще я обогати с витамини.

С тъп нож е по-лесно да се нараните, тъй като влагате повече старания в нарязването на храна. Винаги дръжте остри ножове в кухнята!

Ванилията е чудесна фалшификация за добавка към зеленчукови салати. Опитайте, вкусно е!

Споделяйки тези кулинарни трикове с приятелите си, можете да им помогнете да се усещат по-уверени в кухнята. Храната би трябвало да е вкусна!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР