В критичен момент, който има потенциала да промени финансовия пейзаж

...
В критичен момент, който има потенциала да промени финансовия пейзаж
Коментари Харесай

DCG на Бари Силбърт ще плати $1.1 милиарда на кредиторите на Genesis

В сериозен миг, който има капацитета да промени финансовия пейзаж в бранша на криптовалутите, Digital Currency Group (DCG) реализира авансово съглашение с кредиторите на Genesis.

Според правните документи , показани предишния вторник, това революционно съглашение преглежда голям брой комплицирани правни въпроси, свързани с несъстоятелността на Genesis.

Споразумението, показано от Digital Currency Group и Genesis, обрисува повсеместен диапазон за погашение на отговорностите. Необезпечените кредитори евентуално могат да получат от 70% до 90% от вземанията си в еквивалент на щатски долари. Възстановяването на непарични активи може да варира от 65% до 90%, според от деноминацията на активите.

Важно е обаче да се подчертае, че тези приблизителни стойности зависят от пазарните условия и от окончателните специфики на съглашението.

Genesis се сблъска с финансови разтърсвания, когато спря тегленията през ноември предходната година след срутва на FTX. Избирайки отбрана от банкрут по-рано тази година, провокациите пред компанията провокираха шокови талази в целия бранш на цифровите активи.

DCG загатна за разрешаването на комплицираните искове в известието си до акционерите предишния месец. Спешността беше обусловена от идните отговорности на DCG.

Компанията беше изправена пред необезпечени заеми на стойност към $630 милиона с падеж до май 2023 година, както и пред неизплатени $1.1 милиарда по негарантиран запис на заповед с падеж през 2032 година

Взаимно контрактуваната рамка за погасяване има за цел дейно осъществяване на тези отговорности. Планът разделя сумата от $1.1 милиард на две елементи. Това включва заплащане в размер на $328.8 милиона със период две години и сегмент на стойност $830 милиона със период на погасяване седем години.

Освен това DCG ще изплати четири спомагателни вноски в размер на $275 милиона, с цел да се оправи с идния падеж през май 2023 година

Genesis Global Holdco и обвързваните с нея сдружения влязоха в процедура по неплатежоспособност, като подадоха молба в съда по неплатежоспособност на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк по-рано тази година. Официалната документи разкрива, че Genesis дължи забележителна сума от $3.5 милиарда на 50-те си най-големи кредитори.

Този лист включваше субекти като борсата за криптовалути Gemini, комерсиалния колос Cumberland и финансовите иноватори Mirana, MoonAlpha Finance и New Finance Income Fund на VanEck.

Това съглашение освен служи като избавително въже за DCG и Genesis, само че и евентуално може да работи като стабилизиращ фактор за нестабилния пазар на криптовалути, който е белязан от неустановеност.

Случаят е завладяващ и резултатът от него може да откри нови критерии за контролиране и възобновяване в областта на цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР