В края на тежката работна седмица няма нищо нередно в

...
В края на тежката работна седмица няма нищо нередно в
Коментари Харесай

Ледът и лимонът в питието ви може сериозно да ви разболеят

В края на тежката работна седмица няма нищо неправилно в това да излезем да се позабавляваме, изпивайки нещо спиртно, подправено, несъмнено, с лед и лимони. Учените обаче наред с многото улеснения и лекове, с които са дарили човечеството, имат навика да скапват с откритията си удоволствието и от най-любимите хорски привички.

Така наред с демонизирането на шоколада, огромна част от месото и мезетата идва ред и на напитките. Според ново проучване в леда и лимоните се съдържат голямо количество нездравословни бактерии, които евентуално могат да ни разболеят.

Ледът в напитките е избран за рисков преди повече от 30 години. Той е виновен за експлоадирането на зараза от норовирус в Съединени американски щати през 1987 година предизвикала локалните управляващи да разгласят карантина в четири щата. Освен това с помощта на по този начин изстудените напитки през 1991 година в Латинска Америка избухва зараза, лишила живота на 17 души.

 Опасни бактерии

Сега изследване на специалисти от университета Климънс, Съединени американски щати, откри, че лимоните в питието са също толкоз рискови, колкото замръзналите кубчета. Учените създали проучвания в питейни заведения и заведения за хранене в над 17 страни в Северна Америка и Европа. Специалистите открили, че когато ръцете са нечисти, рисковите бактерии на ешерихия коли, причиняващи инфекции, диария, повръщане, стомашни конвулсии и тресчица, се трансферират най-лесно на мокрите лимони и лед.

Данните посочили, че опцията това да стане е повече от 98.2%. Ако лимоните са сухи, преди да бъдат сложени в питието, опцията за бактериален продан спада на 30%. Анализът посочил, че повече от 70% от лимоните, употребявани да се слагат в питиетата, съдържат богата на рискови микроорганизми среда.

 Лед и лимони

Учените разкрили повече от 29 типа болестотворни бактерии по лимоните, предлагани на американци и европейци с напитките им. При леда ситуацията било още по-стряскащо. Близо 89% от замръзналите кубчета приютявали рискова и богата гама бактерии. Също по този начин в 62% от приборите в питейни заведения и заведения за хранене живеели цялостен мъничък свят бактерии, способни съществено да разболеят човек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР