В края на ноември изтича министерското постановление, с което театрите

...
В края на ноември изтича министерското постановление, с което театрите
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Водим разговори за продължаване финансирането на сценичните институти

В края на ноември изтича министерското разпореждане, с което театрите се финансират централизирано от страната по време на епидемиологичното състояние и до 6 месеца след него.

Въпросът е значим за всички, които се занимават със театрална активност, освен актьорите, сподели в " Денят стартира " Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите в България. И посочи, че тази финансова помощ е единствено за държавните културни институти. Общинските театри работят на различен принцип на финансиране, които също са обезпечени. Кметът на София не затвори театрите в града, акцентира Мутафчиев.

" Театрите са едни от най-безопасните места за събиране на хора на едно место ", успокои феновете ръководителят на САБ.

Всички театри работят на загуба, цялата страна работи на загуба най-вероятно, разяснява Христо Мутафчиев.Няма по какъв начин да не са на загуба, в случай, че няма опция да работят про 100% запълняемост.

По време на изключителното състояние страната финансира всички театрални държавни институции посредством Министерство на културата. Водят се диалози с министъра на културата Банов това министерско разпореждане за финансиране да бъде продължено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР