Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години,

...
Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години,
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Лили Иванова готви прощален концерт в Арена София

Лили Иванова приготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември в зала " Арена София ". Концертът ще е кулминационната точка на обичайното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи и тази година. Чрез обществените мрежи Лили, която тази година чукна 85 години, разгласи през днешния ден за идния величествен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче потеглиха догатки, че това ще е самобитно прощаване на огромната певица с обичаната й аудитория.

Самата Лили Иванова неотдавна разяснява, че почитателите й са тези, които ще решат по кое време тя да слезе от сцената и че до момента в който има хора, които идват на концертите й тя ще пее, до момента в който има сили и опция.

Въпреки тези думи на примата обаче даже и най-заклетите й фенове от всички възрасти си дават сметка, че биологичният часовник тиктака и за жалост Лили Иванова не може да бъде безконечна. Затова те считат, че концертът на 14 декември т.г. в " Арена София " ще е толкоз запаметяващ се, че в случай че ориста реши, той да е финален за певицата, събитието в действителност да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.

За пръв път изпълнителката на шлагера " Детелини " ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет, който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков. На сцената ще се съберат 67 надарени музиканти, дружно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.



Лили Иванова особено благодари на акад. Пламен Карталов – шеф на Софийската опера и балет за отношението и уважението.

Билетите за концерта от през днешния ден са в продажба на цени от 60 до 350 лв., като най-скъпи са ВИП местата директно пред сцената.

Още предходната година, когато Лили Иванова провежда за пръв път бутиков концерт в Народния спектакъл за защита аудитория и показа своята биографична книга мнозина допуснаха, че примата се готви да слезе от сцената. Певицата обаче освен, че не разгласи прощаване с публиката, а направи шеметно национално турне в близо 20 града на страната.

Тази година неуморната Лили също разгласи 20 концерта в цяла България, като турнето започва на 16 май от Благоевград, а на 20 май тя още веднъж ще пее в Народния спектакъл. Лили Иванова ще извиси глас и във Велико Търново, Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Шумен, Пазарджик, Сандански, Кърджали, Стара Загора, Панагюрище, Кюстендил, Смолян, Плевен, Враца, а финалът на турне 2024 ще е в " Арена София ".

Лили Иванова е първият попизпълнител, който в последните 12 години за трети път ще изкачи сцената на " Арена Армеец ". 



През 2012 " Пеещото сърце на България ", както я назова Стефан Цанев, беше първият бг попизпълнител с концерт в зала " Арена Армеец ", когато сама - единствено с музикантите си - се изправи пред 15 000 фенове. Поради големия интерес бе пуснат в продажба и секторът зад сцената, което бе казус дотогава - никой различен реализатор, нито български, нито непознат, не бе постигнал това. Концертът стана мотив за основаване на специфична категория в Годишните музикални награди на „ БГ РАДИО ” и получи наградата „ КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА “.

На сцената и в този момент с примата ще бъдат музикантите от LI ORCHESTRA – Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, Огнян Енев – пиано, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии и LaTiDa – беквокали. 

" Всяка година изненада. Неуморна, единствена и неповторима ", боготворят Лили Иванова най-големите й почитатели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР