В края на миналата седмица Уорън Бъфет, който подтикна Илън

...
В края на миналата седмица Уорън Бъфет, който подтикна Илън
Коментари Харесай

Apple няма да е първата компания с капитализация $1 трилион

В края на предходната седмица Уорън Бъфет, който подтикна Илън Мъск да отвори бонбонена фабрика, съобщи, че е нараснал каузи си в скъпи бумаги на Apple.
Бъфет закупи 74 милиона акции на Apple на сума към $14 милиарда и това докара до следващия растеж в цените на скъпите бумаги на Apple. Като резултат от тези събития, пазарната оценка на софтуерния колос за първи път в историята трансферира $931 милиарда. Да си напомним, че от началото на годината, акциите на Apple нарастнаха с 8%. Тоест, напълно скоро пазарната оценка на корпорацията може да трансферира значимата психическа преграда от $1 трилион.

Но единствено преди няколко часа Bloomberg заяви, че Apple няма да бъде първата обществена компания, трансферирала тази значима граница.



Още през месец ноември 2017 година китайската нефтена и газова компания PetroChina трансферира тази граница, само че на идващия ден цените на нейните акции паднаха. Към сегашен ден PetroChina е на пето място по капитализация измежду китайските компании. Нейната цена сега е на равнище $500 милиарда.

Apple трансферира $500 милиарда през месец февруари 2012 година. А в края на предходната година Apple струваше повече от $900 милиарда.

В същото време, Microsoft, който е на четвърто място в класацията за най-скъпите компании в света, трансферира $500 милиарда през месец юли 1999 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР