В края на миналата седмица стана ясно, че Федералната търговска

...
В края на миналата седмица стана ясно, че Федералната търговска
Коментари Харесай

ЕС: Microsoft не са обещавали, че ще пазят игрите на Zenimax мултиплатформени

В края на предходната седмица стана ясно, че Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) да блокира приключването на сливането сред Microsoft и Activision Blizzard, вдъхвайки спомагателна доза неустановеност по реализацията на съглашението. Един от доводите, изтъкнати от FTC се явява обстоятелството, че след реализирането на договорката с Zenimax, те са почнали да издават наличие, което няма да е налично за потребителите на PlayStation. По-конкретно, Starfield и Redfall, които предстоят да излязат за Windows и Xbox.

Освен това, FTC акцентират това, че Microsoft не са спазили обещанието си пред Европейската комисия да продължат да издават игрите на Zenimax за голям брой платформи. Тоест, към този момент има казус, който основава усещане, че компанията може да направи същото с игрите на Activision Blizzard (всъщност Microsoft издадоха за PlayStation Deathloop на Arkane). Но Microsoft не са обещавали такова нещо. Опровержението идва не от Редмънд, а от Брюксел. Новината идва от MLex.com и ResetEra.

„ Комисията даде зелена светлина на договорката сред Microsoft и Zenimax абсолютно, защото заключи, че тя няма да повдигне терзания във връзка с конкуренцията “, гласи отговор на комисията към FTC. Европейска комисия сметнали, че дори и Microsoft да затворят игрите на Zenimax за PlayStation, то това няма да повлияе по отрицателен метод на честната конкуренция, защото каталога им не съставлява значителен дял от гейм пространството и другите снабдители на игрови платформи ще имат задоволителен избор, който да обезпечат на потребителите си. Мнението на Европейска комисия звучи необичайно, вземайки поради, че става дума не за една-две игри, а заглавия със постоянна публика, измежду които Fallout, DOOM, Elder Scrolls (и Elder Scrolls Online), Wolfenstein, Quake, Dishonored, Prey, The Evil Within, както и плануваните Starfield и Redfall. Представител на европейските регулаторни органи удостоверява пред Стивън Тотило от Axios, че Microsoft заявили обвързване да резервират игрите на Zenimax мултиплтформени и мнението на Брюксел по одобрение на договорката не е взето въз основа на сходни обещания от страна на Microsoft.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР