В края на 60-те години на миналия век кралското семейство

...
В края на 60-те години на миналия век кралското семейство
Коментари Харесай

Забраненият филм за кралското семейство

В края на 60-те години на предишния век кралското семейство става все по-малко известно и наподобява консервативно в очите на по-голяма част от обществото.

Докато на открито се организират митинги за тъждество сред половете и по-добри условия за живот, в кралското семейство се хранят на бели покривки с изискани блюда и водят сдържани диалози за времето.

Рокендролът и свободната обич са новата фикс идея на младите, които считат кралското семейство за ненужна и скъпа отживялост.

Тогава в кралския двор вземат самоуверено решение – да разрешат на обществото да надникне зад вратите на техните палати. Целта е да се покаже, че членовете на кралското семейство са елементарни хора и да се възвърне доверието в короната.

 женитба кралска женитба кралица Елизабет принц Филип

Снимка: Getty

Така през 1969 година излиза първият документален филм за Елизабет Втора и фамилията й. " Кралското семейство " демонстрира животът на кралицата по време на работа и в свободните й часове с нейното семейство. Той е снимат в продължение на 18 месеца, като на телевизионния екип е даден цялостен достъп до живота на кралските особи. Нещо невиждано до този миг.

Филмът е излъчен по телевизия BBC, а след това и по канала ITV. Документалната лента става сензация и е въртяна на повторения голям брой пъти по малките екрани през същата година.

Над ¾ от британците (над 37 милиона души) гледат кино лентата и за пръв път надничат в частния и загадъчен живот на кралските особи.

Въпреки това в края на 1969 година кралското семейство заповядва кино лентата да бъде свален от телевизионния ефир и повече да не бъде предаван обществено. Забраната остава в действие до 2011-та година, когато е било позволено единствено 90 секунди от кино лентата да бъдат предавани по време на изложения, посвтени на диамантения празник на кралицата.

Защо кралското семейство не разрешава излъчването на кино лентата през 1969 година? Смята се, че от кралския двор са били уплашени, че лентата принизява кралските особи до изцяло елементарни хора и унищожава мистиката на короната. Според консерваторите в кралския двор било неприемливо, хората да виждат, по какъв начин херцогът на Единбург пече наденички на барбекю, а кралицата пазари в кварталния магазин и прави сандвичи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР