В края на 2021 година, китайският производител на електромобили NIO

...
В края на 2021 година, китайският производител на електромобили NIO
Коментари Харесай

NIO и Shell с обща инициатива

В края на 2021 година, китайският производител на електрически автомобили NIO разгласи, че компанията е постигнала стратегическо съглашение с колоса Shell, който планува построяването на 100 станции за директна замяна на употребявани батерийни модули с изцяло зарадени такива.

Според анонса на автомобилната компания пилотният план ще започва първо в Китай и се чака да бъде осъществен до 2025 година. Успоредно с това обаче, още през 2022 година, ще стартира сходна самодейност на територията и на европейски комплекси на Shell, а зарядната мрежа й мрежа ще бъде налична и за притежателите на електрическите автомобили NIO.

NIO започва доставките на своите електрически автомобили едвам през 2018 година, а от тази и в Норвегия, като по този метод стъпи за първи път отвън рамките на Китай.

Само преди няколко дни NIO показа пред света напълно новия си модел , който дава обещание над 1000 километра самостоятелност съгласно китайския стандарт за замерване CLTC.

В началото на 2021 дебютира топ-предложението в моделното портфолио на NIO- , базовата версия на който е оборудвана с батериен блок с потенциал от 70 kWh и самостоятелност от над 500 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР