В Косово гласуват днес за нов парламент на предсрочни избори.

...
В Косово гласуват днес за нов парламент на предсрочни избори.
Коментари Харесай

Предсрочни избори се провеждат в Косово

В Косово гласоподават през днешния ден за нов парламент на предварителни избори. В центъра на предизборната акция бяха тематиките за корупцията, безработицата и неприятните връзки със Сърбия.

Предсрочните избори бяха провокирани от оставката на премиера Рамуш Харадинай през юли. Той бе свикан за разпит от съда в Хага поради ролята му във войната против сръбските сили през 1998-1999 година.

Кандидатката на Демократичен съюз на Косово за министър-председател Вьоса Османи счита, че страната е подготвена за пръв път да има жена за министър председател. 37-годишната Османи, която е приключила в Съединени американски щати, се застъпва за пазарни промени. Нейният главен съперник - водачът на " Самоопределение " Албин Курти, желае да сътвори върховен фонд, който да възвърне основните държавни предприятия.

И двамата са срещу териториални отстъпки за Сърбия като метод за възкръсване на договарянията за нормализиране на връзките.

Социологическите изследвания сочат, че нито една партия няма да завоюва задоволително поддръжка, с цел да сформира лично държавно управление. Очакват се продължителни и сложни договаряния, разяснява Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР