В кошмар се превърна изборният ден в Кърджалийско. Заради промяна

...
В кошмар се превърна изборният ден в Кърджалийско. Заради промяна
Коментари Харесай

Кошмар в Кърджалийско: Членове на СИК стоят затворени цяло денонощие

В призрачен сън се трансформира изборният ден в Кърджалийско. Заради смяна в организацията в последните часове преди вота, стотици членове на секционни изборни комисии (СИК) чакат към този момент цяло денонощие, с цел да тръгнат към мястото, където да предадат изборните протоколи, заяви Novini.bg.

Проблемът се породи от това, че първо в Кърджали би трябвало да бъдат предадени изборните бумаги от регионалния град, по-късно от Момчилград, Джебел, Крумовград, Кирково. А към 7 ч. на днешния ден още не са минали всички секции от Кърджали. Само членове на 10 СИК тръгнали към РИК. Това значи, че забавянето е извънредно и може да отнеме още един през целия ден.

Докато чакат да бъдат извикани на място ръководителите и зам.-председателите пък не могат да напущат секциите, към които са били зачислени.

" Стана 7.00 ч., а още никой не ни е извикал да тръгнем за Кърджали ", оплакаха се представители на СИК от Момчилград.

А в Джебел търпението е на ръба и членовете на СИК заплашват да изхвърлят изборните бумаги и да се приберат. Разказват, че до момента такава липса на организация не е имало.

За казуса с организацията по предаването на изборните бумаги още през вчерашния ден алармира Цвета Караянчева. Ето какво изясни тя:

" Като ръководител на Областния избирателен щаб на Политическа партия ГЕРБ - Кърджали внесох тъжба до РИК, ЦИК и управлението на локалната власт против наложената от общината смяна в реда за предаване на изборните бумаги, съгласно която членовете на секционните изборни комисии ще бъдат задължени да предават протоколите от гласуването в РИК, а кутиите и чувалите с бюлетините - в общината. На процедура това значи, че след привършване на вота хората от СИК ще бъдат превозени първо до общината, с цел да оставят урните, след това до РИК, с цел да предадат протоколите, а по-късно още веднъж до общината, с цел да върнат чувалите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР