В коалицията на кабинета Борисов 3 имаше отчетлива доминация на

...
В коалицията на кабинета Борисов 3 имаше отчетлива доминация на
Коментари Харесай

Трябва ли Радев да управлява кабинета? Истината от политолог

" В обединението на кабинета " Борисов 3 " имаше отчетлива доминация на ГЕРБ, което стимулираше ръководство на премиера Бойко Борисов. В новата обстановка ще имаме ръководство на министрите, тъй като обединението е по-пъстра и за премиера Кирил Петков ще му е доста по-трудно да държи министрите си виновни и да им постанова политики.

Ще имаме доста центрове на власт, по-сложни ще са балансите и по-динамично ще е съдружното ръководство, само че това може да му подсигурява не неустойчивост, а по-дълъг живот ".

Този коментар направи пред БНР политологът Калоян Велчев.

Той акцентира, че кабинетът " Петков " няма съдружен съвет и не е ясно по какъв начин водачите ще се съгласуват и координират:

" Кой ще взема окончателното решение - чака се да е Министерски съвет, само че той ще има потребност от парламентарните групи на партиите. Ако те са в незнание за това какво се случва - може да не дадат поддръжката си, а от това ще има загуби и за политиците, и за обществото ".

Според политолога е време президентът да се отдръпна от въздействието си в държавното управление:

" Той изигра своята роля. Цялата година на политическа рецесия го трансформира в център на политическия развой за едно дълго време. Той извлече своите позитиви от това и стигна своя разцвет. Оттук нататък, ако продължава да се меси във всекидневната политика и в оперативните решения на новото държавно управление, той ще натрупа негативи от това ". 

По думите на Калоян Велчев много позитивен знак ще е, в случай че се изведе една обща национална идея, която да сплоти не е единствено партиите в обединението, а цялото общество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР