В книгата искам да кажа едно основно нещо и това

...
В книгата искам да кажа едно основно нещо и това
Коментари Харесай

Боряна Григорова: Никой не бива да търпи психически тормоз

" В книгата желая да кажа едно главно нещо и това е, че никой не трябва да търпи по никакъв метод връзка или обстановка, в която върху него се упражнява душевен тормоз ", описа в " Хоризонт до обед " психологът Боряна Григорова, създател на новата книга - " Паяжината на психическия тормоз " и за това по какъв начин ни влияе обществената изолираност във втората година на пандемия.
" Това е връзка, която го принизява , която лишава човешките му права и не му разрешава да живее себе си, да живее съгласно личния си стойностен свят и полезности.
Второто нещо, което желая да кажа на читателите е, че когато става дума за нарцистично личностно разстройство от по-тежките случаи , не можете нищо да извършите за този човек.

Тоест желанието да останете и да помогнете на този човек, е безусловно нездравословно , тъй като е изцяло невероятно ", категорчна е писхоложката.

" Сигналите за този вид хора са, че те ни упрекват за всичко, което те не могат да създадат, когато ни озолира от околните и от средата ни, когато постоянно ни се споделя, че си измисляме, че това не е по този начин, когато липсва емпатия, изключително неналичието на емоциална емпатия, която е същинската. Това са сигнали за нарцистично разстройство в по-сериознана канара.



Това са сигнали, че би трябвало незабавно за избягаме . Че има проблем с границите, с персоналните ни постоянни граници - изключително кагато ни се вменява виновност . Нормално е човек да бърка. Това се употребява извънредно доста от манипулаторите ", сподели още Боряна Григорова.

" А с цел да се резервира душeвността на пострадалия, стартира да отхвърля действителността , както при така наречен Стокхолмски синдром. Трябва доста воля да се измъкнете от тази връзка.

Потърпевшият стартира в едни миг да страда от постравматично стресово разстройство , заради непрекъснатия тормоз, в който живее. Това води до биохимични промени, производства на хормони, във физически промени, промени на размерите на части от мозъка, които пък водят до промени с паметта, до неспособност да се реагира съответно на експанзия, към този момент не можем да избягаме или да се борим, а единствено да застинем...

Затова е нужно осъзнаване и волево надскачане на тези страхове, които мозъкът ни непрестанно създава ", съобщи психоложката.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР