В Китай бе открит първият павилион за български стоки. В

...
В Китай бе открит първият павилион за български стоки. В
Коментари Харесай

Първият български павилион за храни в Китай отвори врати

В Китай бе открит първият павилион за български артикули. В него ще се оферират типичните нашенски кисело мляко, сладка, мед, вино и други. Той е първият от плана за основаване на постоянна комерсиална връзка сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Град Ханджоу, административният център на югоизточната провинция Джъдзян, е мястото, където бе открит първият български павилион. На събитието е участвал заместник-министърът на земеделието Васил Грудев, оповестяват от Министерството на земеделието и храните.

Търговска зона на Ханджоу е извънредно огромна. Откриването на първия българския павилион ще постави началото на по-нататъшното развиване на съдействието в региона на земеделието и храните сред двете страни.

При откриването всички гости са имали опция да опитат от обичайни български деликатеси. Освен обичайните кисело мляко и вино бяха изложени още сладка, мед и всевъзможни артикули с розово масло.

Целта на плана за павилиона е повече китайски консуматори да могат да се срещнат със земеделските артикули и браншове на нашата страна. Това е едно положително начало за развиване на съдействие сред България и Китай посредством даването на финансови, логистични услуги и бизнес стандарти, най-много в свободна безмитна зона за трансгранична търговия.

 Розово масло

Откритият павилион е първият, който се появява по линия на Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Предстои и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в пилотната зона за свободна търговия в провинцията.

Павилионът се дефинира и от двете страни като мост на съдействието. Той отваря една нова врата за българските артикули в Китай.

Всеки български производител ще може да излага продукцията си на новооткрития непрекъснат павилион. Първите показани артикули са на 30 български компании.

В същото време на редом комерсиално ревю на страните от Централна и Източна Европа в границите на форума вземат участие 17 дребни и междинни български компании. Те показват своите чай, вода и сок от българска роза, вино от български сортове, етерични масла и здравословни билкови екстракти. Освен тях България показва и туристическите си артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР