В Кипър започна намалениена цените на горивата, съобщиха от Службата

...
В Кипър започна намалениена цените на горивата, съобщиха от Службата
Коментари Харесай

Кипър отчита спад в цената на горивата

В Кипър стартира намалениена цените на горивата, оповестиха от Службата за отбрана на потребителите към комерсиалното министерство. В сметките за електричество спадът ще се почувства в идващите два месеца.

С сред 5 и 10 цента на литър се чака да поевтинеят моторните и отоплителни горива, като разликата ще бъде отразена на бензиностанциите последователно през тази и идната седмица. Първото понижение с 4 цента на литър бе направено през днешния ден от една от петролните компании. Низходящата наклонност е поради по-ниските цени на новите партиди горива, които идват и излизат на кипърския пазар, споделиха от Службата за отбрана на потребителите.

Според последния седмичен обзор на Обсерваторията по цените към комерсиалното министерство междинните продажни цени на горивата в Кипър са под междинните в Европейския съюз. 

Спадът в сметките за електричество заради понижението на енергийните цени в интернационален проект ще пристигна по-късно и за интервал от към два месеца, защото корекцията на разноските за гориво се прави в края на всеки месец, оповестиха от кипърската електроенергийна компания (ЕАС).

Сметките за електрическа енергия на кипърските консуматори за ноември са с 6,5% по-ниски в съпоставяне със септември, само че по отношение на същия интервал на предходната година се регистрира растеж от 17%, а спрямо 2020 година той доближава 60%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР