В Киев все повече говорят за необходимостта от затягане на

...
В Киев все повече говорят за необходимостта от затягане на
Коментари Харесай

Зеленски е в депресия, а Украйна в безизходица от големите загуби

В Киев от ден на ден приказват за нуждата от стягане на мобилизацията. Темповете на попълване на ВСУ не са в крайник със загубите, не са останали искащи да постъпят в армията. На какво разчитат украинските управляващи?

Силите са изчерпани

Членът на комисията по национална сигурност и защита на Върховната Рада Сергей Рахманин съобщи, че мобилизацията в Украйна ще би трябвало да бъде засилена. „ Ще е нужна спомагателна потребност от запаси заради загуби на личен състав под формата на убити и ранени “, сподели депутатът. Само от началото на контранастъплението страната е изгубила 90 хиляди убити и ранени.

След промяната на районните военни комисари темповете на готовност доста понижиха. Според Рахманин в райони, където преди този момент проектът е бил изпълняван на 80-95%, в този момент цифрите са към 10 %. Политикът вижда повода в назначението на военни за началници на териториалните наборни центрове: те нямат време да схванат същността на нещата.

Командирът на рота в 80-та бригада на ВСУ Владислав Шевчук приказва пред украинските медии за нуждата от тотална готовност. " Няма задоволително хора. Всеки ден оставаме без бойци. Няма по какъв начин някой да си седи надълбоко в тила, да изчака края на войната и тогава да излезе и да каже, че е оказал помощ на икономическия фронт, като е купувал кафе и цигарки ”, акцентира офицерът.

На фронта се чака всеобща готовност и „ корав метод “ от новия министър на защитата Рустем Умеров. Например, Шевчук не вижда нищо неприятно нито в набора на дами, нито в беззаконното залавяне на жители на улицата. „ Това не ме тормози, до момента в който изгубвам хората си “, признава той.

Има повече бягащи от работа

Украинските сили на реда проверяват към осем хиляди случая на укриване на военна работа. Реалното число е още по-високо. Заместникът на Умеров Наталия Калмикова е уверена, че стотици хиляди украинци си основават условия да избегнат мобилизацията. По думите ѝ към този момент се приготвят нови закони за битка с това събитие.

Например Министерството на образованието ще реши дали е целесъобразно годните за военна работа мъже да следват второ висше обучение - въпреки всичко това дава пролонгация от наборна работа. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Алексей Данилов счита, че неведнъж се е нараснал броят на евентуалните наборници на възраст 40-50 години, решили да се запишат във ВУЗ след оповестяването на мобилизацията.

Междувременно укриващите се от военна работа намират нови способи. За да не отидат на фронта, те даже са подготвени да умрат. Вярно, единствено законно. Например за 10 хиляди $ можете да си купите смъртен акт. Продавачите дават обещание да издадат формален документ с „ изявления във всички бази “. Ако е належащо, оферират да провеждат и подправено заравяне .

Депресивни решения

Украинският юрист Владимир Крекотен заяви, че на евентуалните наборници, които не са се явили във военната работа, в този момент им се блокират банковите карти, даже в случай че лицето не е получило призовка. Военният комисар приема решение за налагане на административна отговорност за „ отсъствие “, след което банките замразяват сметките. Освен това Министерството на защитата разгласи законопроект за нов доклад в центровете за набор. Ако човек не е в регистъра на военнослужещите, страната отново ще може да го откри. „ По-добре е да дойдете сами, да намерите частта, в която желаете да служите, и да се мобилизирате “, изяснява Калмикова.

Също по този начин, по искане на военните, Радата одобри закон, който понижава първичната наборна възраст от 28 на 25 години. Зеленски обаче към момента не го е подписал - без никакво пояснение. Според депутата Рахманин може да има няколко аргументи за това. " За да се бие един човек, в тила би трябвало да работят 10 други. За страдание в този момент имаме много сериозен дефицит на дипломиран личен състав ", сподели политикът. Също по този начин, съгласно него, в Украйна се е развила тъжна демографска обстановка.

Военният специалист Юрий Кнутов счита, че решенията за готовност се водят от незабавна потребност.

" Нямат избор. Опитаха се да проведат нахлуване в няколко направления по едно и също време: Запорожие, Южнодонецк, Артьомовск и Херсон. Сега съветските войски се движат напред. За да окажат напън върху нашите позиции, имат потребност от хора, само че няма от кое място да ги вземат. Непрекъснато са нужни подкрепления, към този момент се приканват дами и хора с увреждания “, споделя Кнутов.

Киев се оказа в сложна обстановка. „ Няма метод без външна помощ, само че в този момент тя се дава на Израел “, изяснява специалистът. " Сега ще вземат хора, където е допустимо. Не се знае по какъв начин ще се получи. Искат да изпратят на фронта тези, които са стреляли няколко пъти в живота си с автомат и са прекарали една седмица на подготвителен лагер. В същото време мнозина са над 45 години ”, добавя той.

Ако мобилизацията можеше да се извърши в Киев, както беше планувано, резултатът щеше да е напълно друг, счита Денис Денисов, специалист от Финансовия университет към съветското държавно управление.

" Съдейки по решенията на украинските управляващи, инструментите и ресурсите за нова мобилизационна вълна, която може да повлияе на динамичността на СВО, са изчерпани в Украйна. Изглежда, че дейностите на някои длъжностни лица са подбудени не от разсъдъка логичност и целенасоченост, а от тежка меланхолия: властта изисква резултат, който никой не може да реализира, всичко е от обезсърчение “, отбелязва политологът.

Според Денисов Зеленски и неговият антураж се показват за Наполеони. От кабинета на президента са уверени, че дейната работа в осведомителното пространство ще бъде задоволителна за реализиране на задачите. Но нищо не се получава, тъй че ще последват още по-отчаяни дейности на киевския режим.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР