В Калифорния отбелязаха рекорден брой нови случаи на коронавирус. Съобщава

...
В Калифорния отбелязаха рекорден брой нови случаи на коронавирус. Съобщава
Коментари Харесай

Джо Байдън: Във война сме с вируса, а не един срещу друг!

В Калифорния означиха рекорден брой нови случаи на ковид. Съобщава се за над 18 000 нови случаи единствено за един ден – с към 3000 повече от предходния връх. Общият брой на инфектираните с COVID-19 в страната от февруари до в този момент е минимум 12,5 млн., а жертвите са най-малко 259 000.

В обръщението си към нацията за отбелязвания Ден на благодарността новоизбраният президент Джо Байдън прикани американците да се обединят в дълго продължаващата битка против Covid-19 като не не помнят, че са „ във война с вируса, а не с един различен “.

„ Не давайте на умората да победи. Разбирам, че сте изтощени, това е действителна отмалялост. Знам, че можем и че ще победим този вирус “.

Байдън също прикани за предприемане на „ елементарни стъпки “ като носене на маска, ограничение на събиранията и съблюдаване на обществена отдалеченост.

Докато Байдън приказва пред нацията за пандемията, настоящият президент Доналд Тръмп продължи с голословните си обвинявания в нарушавания по време изборите, които той загуби. В навечерието на празника от поста си президентът не даде тенденция на жителите за това по какъв начин да отбележат празника в обстановката на неовладяна пандемия.

Америка е страната, която продължава да отбелязва мрачни върхове, само че хора тук се стекоха по летищата макар стряскащите данни и препоръките на здравните специалисти за възпиране от пътешестване.

По време на Деня на благодарността нормално американските фамилии се събират от разнообразни точки на закрито и сядат дружно на вечеря - сюжет, който по време на пандемия има капацитет да докара до още по-мрачни върхове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР