В изявления след срещата си във Вилнюс гръцкият министър-председател Кириакос

...
В изявления след срещата си във Вилнюс гръцкият министър-председател Кириакос
Коментари Харесай

Мицотакис: Европейското решение на енергийната криза се забави

В изказвания след срещата си във Вилнюс гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и литовската премиерка Ингрида Шимоните показаха убеденост, че европейските енергийни министри ще реализиран съглашение за това по какъв начин да се оправят с енергийната рецесия , съобщи за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА.

„ Би било неуспех, в случай че енергийните министри не се спогодят. После въпросът ще бъде предаден на държавните глави. Трябва да има съглашение. Решенията, които са оферират, дават отговор на опасенията на страните. Сега, когато TTF е уравновесен на високи, само че допустими равнища, е моментът да се приложи подобен механизъм “, сподели Мицотакис.

Той благодари на литовския министър председател за поддръжката ѝ на гръцките позиции през цялото време.

„ Това е вярната обстановка и точното време за намиране на решение. Литва поддържа тази концепция още при започване на скоковете и съмненията на енергийния пазар “, добави Шимоните.

Двамата министър-председатели осъдиха съветското навлизане в Украйна и военизирането на силата от страна на Русия, като Шимоните означи съществуването на допирни точки с Гърция, тъй че отговорът да е общоевропейски.

Шимоните акцентира, че неотложно би трябвало да бъде избран ценови таван на силата, а Мицотакис означи, че Европа се е забавила с предлагането на решение и акцентира нуждата да се изпрати ясно обръщение, че Европейски Съюз ще се оправи с тези, които се пробват да печелят по идентичен модел.

Мицотакис сподели, че е неотложно Украйна да бъде подкрепяна колкото е належащо и че двамата със Шимоните са осъдили неотдавнашните съветски ракетни удари по украински градове.

„ Продължаваме да поддържаме цялостната самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност на Украйна “, сподели Мицотакис, като в същото време насочи вниманието към турските провокации в Източното Средиземноморие, заявявайки, че Турция подкопава стабилността и сигурността в прилежащите райони. Последното нещо, от което се нуждаем в този момент, добави той, е различен източник на напрежение сред двама съдружници в НАТО.

" Гърция има отворен прозорец за разговор и вратата ѝ постоянно е затворена за провокации и закани против нейната териториална целокупност ", сподели Мицотакис.

Той също насочи рецензия към позицията на Турция във връзка с съветската инвазия в Украйна, като сподели, че Турция наподобява „ смята, че не би трябвало да избира страна, като че ли няма вярно или неверно “. Мицотакис означи, че глобите против Русия би трябвало да окажат въздействие върху съветската стопанска система, което значи, че всички страни би трябвало да се преценяват с тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР