В изявление на катарски дипломат, белгийските власти бяха критикувани, че

...
В изявление на катарски дипломат, белгийските власти бяха критикувани, че
Коментари Харесай

Катар заплаши да спре доставки на газ заради корупционния скандал в ЕС

В изказване на катарски посланик, белгийските управляващи бяха подложени на критика, че са употребявали " неточна " информация

Катар осъди следствие за корупция от Белгия и прекъсването на достъпа му до Европейския парламент, заявявайки, че това може да повлияе " негативно " на връзките и доставките на природен газ. В изказване на катарски посланик, белгийските управляващи бяха подложени на критика, че са употребявали " неточна " информация, оповестява БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Гръцката евродепутатка Ева Кайли, която бе и зам.-председател на Европарламента до абсурда, е измежду шестимата задържани след акции на белгийската полиция, при които бяха открити минимум 1,5 милиона евро в брой. Твърди се, че парите са били свързани с страна от Персийския залив и Европейският парламент предходната седмица спря достъпа на Катар до институцията.

„ Решението да се наложи такова дискриминационно ограничаване, което лимитира разговора и съдействието с Катар преди правосъдният развой да е завършил, ще се отрази отрицателно на районното и световното съдействие в региона на сигурността, както и на продължаващите полемики към световната енергийна беднотия и сигурност “, сподели дипломатът.

„ Категорично отхвърляме обвиняванията, свързващи нашето държавно управление с непозволено държание. Катар не беше единствената страна, посочена в следствието, само че страната ни беше изборно подложена на критика и атакувана. С огромна паника наблюдавахме селективното наказание на нашата страна тази седмица “, споделя се в изказването на дипломата.

Белгийските прокурори обявиха, че са разследвали корупцията в Европейския парламент повече от година, преди да извършат обиските и арестите през последните 10 дни. „ Дълбоко разочароващо е, че белгийското държавно управление не направи никакви старания да се ангажира с нашето държавно управление за определяне на обстоятелствата, незабавно щом разбра за обвиняванията “, добави дипломатът. Изявлението акцентира " околните " връзки с Белгия. „ Нашите народи си сътрудничиха по време на пандемията COVID-19 и Катар е значим снабдител на полутечен природен газ за Белгия “, се акцентира в него.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР