В изпълнение на от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува

...
В изпълнение на от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува
Коментари Харесай

Министерството на финансите публикува разширен списък със санкционираните по закона Магнитски

В осъществяване на от 04.06.2021 година Министерството на финансите разгласява лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати.

В, който Министерството на финансите разгласява през днешния ден, са включени физическите лица (ФЛ), които попадат и евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC, асоциирани лица по смисъла на т. 1, писмен знак „ б “ от РМС № 441, а точно: „ всички съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица по писмен знак „ а “, включени все още и за последните 5 години “. Списъкът е формиран на база информация, която е налична и тествана досега от органа по т. 1. от РМС №441, и обгръща интервала от 2016г. до 2021г.

Лицата, включени в листата, са съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица по писмен знак „ а “ от РМС № 441, а точно: „ всички физически и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в листата на OFAC “. Лицата са взели участие допълнително от едно сдружение и са с открита безспорна съгласуваност с физически и юридически лица от листата по т. 1 „ а “.

Списъкът може да бъде допълван или поправен при приемане на нови данни или обстоятелства по т. 1, писмен знак „ а “ и „ б “ от РМС №441, както и според писмен знак „ в “ от решението - всички физически лица и юридически лица, допълнени по реда на т. 4, а точно: Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и Националната организация за приходите (НАП) подхващат непрекъснати ограничения за определяне на степента на съгласуваност на лица с лица от листата по т. 1 и оферират на непрекъснатата работна група допълнение на листата, ако се откри съгласуваност или изключване от листата на лица, ако свързаността е прекъсната.

Разширеният лист е оповестен в графа, раздел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР