В Италия правителството ще огласи идната седмица план за допълнителни

...
В Италия правителството ще огласи идната седмица план за допълнителни
Коментари Харесай

Правителството в Италия с план за допълнителни мерки във връзка с недостига на природен газ

В Италия държавното управление ще огласи идната седмица проект за спомагателни ограничения по отношение на дефицита на природен газ.

До наложително систематизиране на суровината няма да се стигне, защото страната направи доста, с цел да понижи зависимостта от съветските доставки, увери държавен източник, представен от Ройтерс.

През предходната година Италия внесе 40 % от естествения си газ от Русия. Понастоящем тази взаимозависимост е намаляла до 18 %.

Това обаче стана за сметка на внезапно повишаване на електрическата енергия.

Промишленото лоби и профсъюзите в страната предизвестиха преди седмица, че се задават голям брой банкрути и изключително трагична обстановка в автомобилния и стоманодобивния бранш.

Днес цената на природния газ в Европа скочи до 318 евро за мегаватчас - нов връх за последните 5 месеца. Италианските работодатели желаеха от своето държавно управление спомагателни дотации за отбрана на производителите. Властите към този момент раздадоха 52 милиарда евро тази година, част от тях в поддръжка на семействата.

Същевременно кабинетът на Марио Драги вкара ограничения за понижаване на потреблението на газ със 7 %. Сред спомагателните ограничения, които се възнамеряват, влиза уголемение на потенциала за полутечен природен газ посредством създаване на уреди за регазификация в тосканското пристанище Пиомбино.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР